Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si starší byt v cihlovém domě, bydleli v něm starší lidé, takže zrovna nevoní. Domnívám se, že pouhé vymalování by určitě nepomohlo, spíš bych to viděl na odstranění starých omítek až na cihlu. Chtěl jsem se zeptat, zda je možné ke stávající cihlové stěně přistavět stěnu další, např. z broušených cihel Porotherm. Sice bych si tím byt o trochu zmenšil, ale mohlo by to mít i výhody - nebylo by všechno slyšet od sousedů atd. Má s tím někdo z Vás zkušenosti? A pokud ano, přistavěli jste další stěnu těsně k původní nebo tam ponechali alespoň malou vzduchovou mezeru?
Díky všem za odpovědi.
To chce oklepat omítku na cihlu a znovu nahodit, oštukovat, vymalovat. Novou přizděnou zdí zatížíte příliš strop pod Vámi, pokud nebydlíte v přízemí, a to by měl posoudit statik. Pokud chcete ohlučnit stěn s sousedy, ta bych na ni nalepila polytyrenov desky,na ně do lepidla síťovinu a oštukovat a vymlovat. - pt
To máte zřejmě pravdu - přečetl jsem si na webu Porotherm, že 1m2 vnitřních příčkových cihel váží 175kg. Spočítal jsem si, že pouhá jedna stěna by vážila víc než 2 tuny a to už by vliv na sousedy mít opravdu mohlo.
Nalepit na vnitřní zeď polystyren z důvodu hlukové izolace je opravdu absolutní hloupost a vyhozené peníze. Tazatel by tím rozhodně nedocílil požadovaného efektu. Sám bych to řešil podle typu a možnosti zatížení podlahy. Buď lehkou SDK příčkou s minerální izolací, nebo přístavbou z pórobetonu, či cihlových příčkovek. Pokud o tom nic nevíte, raději mlčte. Bez urážky
Sádrokartonovou předstěnu už jsem v jednom bytě měl a nijak to nepomohlo - od sousedů bylo stejně slyšet všechno, navíc mám známého, který sádrokartony dělá a řekl mi, že by si to do sám do bytu nedal ani náhodou (narážel tím především na jeho složení). Volil bych tedy raději broušené cihly. Nemůže však přistavěním té další stěny vzniknout nějaký problém, např. s plísní atd? Narážím na to, že dnešní cihly mají jiné tepelně-izolační vlastnosti, tak nevím, zda to může mít vliv, pokud se to dá těsně ke stěně z cihel starých třeba 50 let.
Ahoj. V bytech se dají dělat z různých důvodů různé úpravy, ale proč na pevné zdi lepit nějakej sádroš? To teda nechápu. Chápu to jeho použití v půdních vestavbách. Tam se to z důvodů lehké konstrukce hodí. Jestli vám to doma po minulých stařících nevoní, tak to tam vystříkněte savem a na pár dní zmizte. To něco, co se vám na těch zdech nelíbí, se dá oškrábnout, hlubší místa zaštukovat, drobnosti zakytovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.