Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit nebo spíš slyšet další názor. Od strejdy, tety a dalších jsem koupil podíly na rodiném domě. Poslední vlastnický díl měla moje matka (s tou se nebavím již několik let a ani nebudu) ta se svůj díl nechtěla prodat. Nakonec jsem se sní dohodl že ho prodá (musela jinak by jí to sebral exekutor) ,ale stím že zustanena dožití v jednom z bytu v rodiném domě který jsem koupil. Po nějaké době se kní nastěhoval můj bratr (zlodějíček, feťák nasilník) máme od sebe oddělené prostory. takže se nevídáme. Jelikož oba nepracují, maximálně nějaká brigáda na týden. Tak asi nemají na uhlí a dřevo. A letos jí začal nějaký chlápek vozit dodávkou dřevo, ale jaký většina to jsou osb desky (ty černé asi voděodolný) , pak dřevotřískový nábytek, a toho normálního dřeba tam moc není. Prosil jsem jí ať tím už netopí že to smrdí, rakovinotvorný atd. Nechce se domluvit. tak nevím co sní. Ona mne nezajímá, tak řeším pokud jí udám ( jasný je to nehezký, ale co mám dělat? když domluva s ní není? ) tak jako vlastník RD ponesu pokutu já. Napadlo mne že sní sepíšu nájemní smlouvu a vní že nese zodpovědnost za to čím topí. Myslíte bude to stačit.?
Nechci řešit vaše rodinné vztahy ! Z vašeho dotazu vyplývá, že matka svůj díl domku prodala s tím, že dožije v jednom s bytů, tedy v domě zřejmě nebydlí na základě nájemní smlovy, ale věcného břemene a nemá důvod jakoukoli smlouvu podepsat. Protože jako vlastnik nemovitosti nesete odpovědnost i za to, jaký kouř vychází z vašeho komína, nezbyde vám nic jiného, než se písemně obrátit na odbor živ. prostředí obec. úřadu a požádat je o pomoc při řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.