Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna WC - jak mám zjistit vhodnou náhradu

Od: vakr odpovědí: 11 změna:

Máme kombinované WC, ze spodu je nalomené, sice to ničemu nevadí ale rádibychom pořídili celé nové WC. Toto WC je vyrobené v roce 1989. Chtěl bych poradit, jak mohu zjistit co mám koupit za nový typ WC. Nerozumím tomu, ale myslím, že existují asi různé průměry odpadní trubky apod. Tak abych to vzal správně.

Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Průměry odpadní trubky jsou stejné..
Jen Vám musí nová mísa sedět rozměrově..vzdálenosti odpadu od zdi.Zaměřte si základní rozměry..a podle nich si vyberte novou mísu.
Možná budete muset převrat ukotvení mísy v podlaze, to se trefí málokdy.
qqqqq
A já jsem si myslel, že se rozlišuje i podle vývodu:spodní, zadní šikmý a zadní rovný... U toho bych začal.
Tak to je snad tak samozřejmé, uefa to ano nezdůrazňuji.
Předpoklám, že neradíme 11ti leté blondýně.

olaf71*
hodnocení

1x

podle druhu vývodu koupíte nový. vývody jsou spodní, zadní šikmý,zadní rovný. průměr vývodu je stejný. odpadní roura bývá 110mm a s použitím manžety se flexibilně napojí. díry k přišroubování na zem budou asi jinak, rozhodně přišroubovat, viděl jsem pár hajzlíků, které byly jen přilepené na silikonu a to není to pravé, kýve se. takže podsilikonovat,přišroubovat. pozor na délku i s nádržkou vzad. při spodním vývodu by se vám tam nemusel vejít.

fribble*

Dovolí si doplnit olafa - odpadové manžety se prodávají i excentrické právě pro vymezení polohy.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nedávno jsem měnil také WC, ale normální. Základ je, kam jde odpad. Může jít do stěny nebo do podlahy. Pokud jde do podlahy, tak je možnost zadního vývodu nebo středního vývodu. To je důležité vědět, protože se může špatně koupené WC posunout vpřed nebo vzad (to je asi horší, protože tam potom není místo). Odpad je průměr 100 a já jsem hned kupoval podložku pod WC, manžetu 100 na odpad a nové šrouby (ty se budou muset asi převrtat). V dobré prodejně Vám jistě poradí - já měl od nich informace skvělé. Zdravím!

solitario*
hodnocení

0x

Pro představu.

Výměna WC - jak mám zjistit vhodnou náhradu

freel
hodnocení

0x

Chtěl bych se zeptat obráceně. Potřebuji vyvézt odpadní trubku HT (průměr 110) k budoucímu WC se spodním vývodem. Přesný typ WC nemám vybrané a stejně bych to chtěl trochu universálně pro případ budoucí výměny. V uvedeném obrázku je osová vzdálennost 220 mm. Je to běžné nebo pouze k tomu danému wc na obrázku? Místnost bude malá, tak nechci aby mezi nádržkou a stěnou bylo zbytečně moc místa. Na druhou stranu jsem byl jednou svědkem toho, že se tam mísa nevešla, tak toho bych se chtěl také vyvarovat. Děkuji

instalater*

freel - já bych vám doporučoval si napřed vybrat WC a potom podle toho udělat odpad. Za svých zkušeností bych vám nabídnul WC JIKA Lyra . Dobrý napouštěcí a vypouštěcí ventily , jednoduchá keramika na údržbu , pěkně proplachuje , vevnitř žádné zbytečné tvary na kterých by se usazoval bordel. Podívejte se na něj v obchodě a potom přemýšlejte. ..Pokud by jste se pro něj rozhodnul , tak délka středu odpadu ke zdi je 140. ( počítejte s obkladem. ) Jak tu někdo psal o excentrech , tak se jim snažte vyvarovat. Je dobré to udělat poměrně přesně , aby se zadní stěna keramiky opřela o zeď.

Při koupi si kombik položím na záda a šáhnu si do odpadu , jestli je glazura všude pěkně vylitá. Potom si ho postavím a vyzkouším jestli je spodek rovný - nekýve se . Dále jestli je horní lem zevnitř mísy všude stejně široký - důležitý pro proplach vody. Obchodníci kupují levný kazový C a vydávají je za A. Neosvědčili se dřevěné sedátka. Ideální je k WC Jika Lyra koupit sedátko Jika lyra . Než budete napojovat hadičku do napouštěcího ventilu , tak prvně odpusťte pár litrů do kýblu.

Co se týče univerzálnosti vývodu , tak by Jika měla dodržovat stejné rozměry už z toho důvodu , aby jste další WC koupil zase od nich. V nejhorším případě z něj můžete lépe udělat zadní šikmý nebo vodorovný než z 220. Přeji hodně zdaru.

freel

Moc děkuji za odpověď.

Díval jsem se na produkt na heurece a dám na Vaši radu. Miluji jednoduché a funkční věci.

Měl jsem představu, že zařizovací předměty budeme formou objíždění koupelnových a kuchyňských studií dělat až za dlouho. Teprve děláme střechu a hned se vrhneme na rozvody.

Takže ještě jednou děkuji za super rady.

instalater*

Není zač. :) , ale pokud je to tak jak píšete , že jste teprve u střechy , tak na vašem místě bych popřemýšlel o závěsným wc , kde se dá zvednout i výška. Já je mám doma 43 cm. Keramika kombi wc 40 cm - ale to jak každýmu vyhovuje . V kanadě jsem měl 36cm - to bylo hrozný. .

Co se týče odpadů , tak nezapomeňte na přivzdušnění a volte větší průměry - časem se to vyplatí a zaplatí. Ze svých zkušeností - postavil jsem dva baráky . Co je ve zdi na tom nešetřete. Lidem říkám : dveře můžete mít starší , ale futra pořádný. Dveře vyhodíte z pantu a dáte nový , ale kdo bude bourat futra - obrazně řečeno. Hodně zdaru v budování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]