Nejste přihlášen/a.
Bydlím v řadové bytovce a soused s kterým mám společnou zeď svou bytovku již druhý rok prodává bez úspěchu,ale problem je,že nevytápí celou zimu a mně se na zdi objevuje černá plíseň.Samozřejmně jí likviduju,ale po čase se objevuje znova samozřejmně zeď je studenější nežli obvodní zdi které mám zateplené.Prosím poraďte jestli jsou nějaké zákony které mi pomohou.Děkuji Tolar
Pokud by to bylo zlé, topil bych tam na své náklady. Třeba i elektrikou. Vytápěl jsem elektricky prázdný byt na nějakých 12 stupňů. Vyšlo to na pár stovek za rok. Bylo to v podhůří, ale v levnějším - vytápěcím tarifu.
Vytápět elektřinou byt na 12st za pár stovek ročně - to jste kouzelník. Asi jste chtěl napsat pár stovek za měsíc i přes levný tarif. Jen za jistič na přímotopy dáte měsíčně 400 -500 Kč.
Ahoj. Asi ti stejně nezbude než si doma o trochu zvednout teplotu, minimalizovat odpar vody, uvolnit od uvedené zdi přistavený nábytek. Vnitřní teplota bez vytápění v tomhle typu počasí bývá kolem 8 st. C. Síla zdí u řadovek asi odpovídá nějaké normě. Určitě v době jejich postavení. Víc se s tím asi nenadělá.
doplněno 04.01.14 21:46:Ahoj. Všechno to jsou blbosti. Příspěvek č.1 má docela logiku. Tímto si můžeš asi pomoct.
Jednoduché, způsobuje vám tím škodu? Donuťte ho temperovat. JInak vy vytápíte i jeho byt. Nechci bádat, zda vyhl. č. 194/2007 je i pro baráky.
Tahle vyhláška je pro nájemní byty s dodávanou energií pro vytápění. Ať je to pára do výměníku, nebo teplo z vlastní plynové kotelny. Ve vlastním bytě si každý topí za svoje na teplotu, která mu vyhovuje, nebo na kterou má finance. Jenom by netopením neměl vytopit sousedy pod sebou z nevypuštěného vodovodního systému.
Taky bych řekl, že Vám tím způsobuje škodu a tím pádem ho můžete přinutit k tomu, aby to řešil. Ostatně, je to i v jeho zájmu, neboť nevytápěním znehodnocuje i tu jeho nemovitost. V případě, že by s ním nebyla domluva se obraťte na právníka. Tím, že je to řadový dům, tak určitě máte šanci s tím něco dělat.
vyhl č 152/2001 SB.,paragraf 3 a pokud topit nezačne,můžete se i soudit a určitě vyhrajete,dokonce Vám bude muset uhradit náklady na odstranění plísně,část nákladů na vytápění a veškeré náklady na soudní zastoupení.
Ten kdo tady psal,že na to žádný zákon není by se měl chytit za nos,raději žádná rada než rada špatná!
Dobrý den, spekulativní odpovědi opravdu nemají smysl. Buď vím a odpovím, nebo prostě nevím a v tom případě nezapleveluji diskuzi zbytečnýma kecama. V každém případě vyhláška 152/2001 Sb. byla k 01.09.2007 zrušena, čili tohle asi nebude úplně správná cesta. Myslímm, že ji nahradila vyhláška 194/2007 Sb., ale co tam je - nevím.
Jarda Smlouvyzdarma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.