Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit s topením. Opravujeme starší domek a chceme udělat topení v mědi, plyn. kotel turbo. Mám asi 3 nabídky od topenářů. Co se týče cen jimi nabízených kotlů, jsou podle internetových obchodů pro nás dost drahé. Jeden z topenářů (podnikatelů) mi tvrdí, že pokud si koupím kotel přes e-shop na internetu, nebudu mít na kotel při montáži záruku. (?). Jak to tedy vlastně funguje? Chápu, že si všichni chtějí vydělat, ale né na mě! Pro koho je teda nabízené zboží na netu vhodné? Jsme mladá rodinka a peněz navíc opravdu nemáme ... Díky za vyjádření.
Topenáře, který Vás takto špatně informoval, nepouštějte do bytu. Na kotel budete mít vždy záruku, minimálně dva roky. Já bych sehnal na internetu tu "nejlepší" cenu a pak bych scháněl topenáře na montáž. (přesněji já bych je nescháněl a udělal vše sám.)
Můžu jen souhlasit s panem Milanem. Tahání peněz z lidí v této době je hobby. Jistě že se nebude nikomu chtít dělat jenom montáž, ale doba je jaká je. Nedejte se.
Dobrý den.
Já vidím jen jeden malý problém v tom,proč by jste mohla mít problém s koupí kotle na netu.Obává se, že jako laik (tím Vás nechci podceňovat)nedokážete sama odhadnout potřebný výkon kotle pro Váš dům.To bych opravdu nechal na profíkovi.
Ale jinak se na zboží zakoupené přes net samozřejmě vztahuje taky záruka.Tak nevidím problém.Záruku na kotel poskytne prodejce a na zhotovené práce-(připojení) firma co jej připojovala.
PS: není divu ,že sami topenáři nabízji kotle.Jednak to dělají určitě v dobré víře a v rámci zkvalitněví služeb,ale také na tom mají třeba 30% z ceny kotle.A to jim potom lítají z pusy samé pádné argumenty-proč jedině od nich!
Představu o výkonu kotle mám, odvodila bych to od typu, který mi nabízí. Např. značka Protherm. Takže typ bych měla vybraný, akorát se mi opravdu nechce dávat za něj o 8tis. více, aby si topen. firma vydělala. To je myslím si, zbytečné. Máte pravdu, chystáme se taky na Stavotech, tam by se dalo něco takového výhodně objednat... Jde mi jen o to, když budu mít svůj kotel, který jsem si koupila, aby na něj byla záruka i na připojení od firmy, která by mi montáž provedla. Potřebuju to zkrátka vše spýtlíkovat co nejlíp v náš prospěch.
V Olomouci je ted Stavotech od 12 do 14března.Kotel si klidně můžete koupit a pak jinou firmou nainstalovat.Já spíše volila jednu firmu pro lepší reklamaci.
... rovněž doporučuji výstavu i tam vystavují přímo topenáři. Vzít si nabídky hned první den výstavy - prostudovat a vrátit se. Nebo pokud je v místě dobrá firma, není o čem diskutovat. Hlavně mít osobní představu co kde bude - Počítejte s budoucí přestavbou na plyn, nebo elektřinu, protože ve Vašich 75 letech a později bude uhlí i dřevo sice laciné, ale budou velké poplatky do "Zelený kapsy"! Ouřady budou vybírat za všechno, aby měly z čeho žít.
doplněno 10.03.09 19:32:... teď jsem si všiml, že to bude plyn, tak to schvaluji. Elektřina je dobrá, ale stále Vám ji vypínají přes HDO. Takže když se kotel natopí a má jet na nízký výkon, tak to na 20 - 40 neb- 60 minut vypnou - teplota klesne a kotel se pak rozjíždí na plný výkon a za chvíli hrc a je to vypnutý a tak pořád dokola. Tahle blbost je k vůli přímotopům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.