Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání mezi druhem a družkou

Od: nadeje14 odpovědí: 6 změna:

Koupili jsme s druhem dům na který si vzal druh úvěr od banky.Já jsem si úvěr vzít nemohla,protože jsem byla v té době ještě vdaná.Žili jsme spolu 9 let a z toho jsme 8 let společně spláceli úvěr.Máme spolu 4letou dcerku,ale před rokem jsme se rozešli.Nyní chce bývalý druh dům prodat a já jsem se chtěla zeptat,jestli mám nárok nebo naše dcera na nějakou částku z prodeje domu.Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

4x
Morálně ano, ze zákona jen na to, co můžete prokázat, že jste platila vy. Před osmi lety jsem řešila stejný problém a myslím, že se nic v tomto směru nezměnilo. Vzhledem k faktu, že Vás nechal rok ve "svém" domě bydlet, se s ním snad půjde dohodnout... Přeji hodně lidskosti.
doplněno 03.01.14 18:51: adamx: nejdříve vyzkoušej chodit v botách dotyčného, pak můžeš soudit...

adamx
hodnocení

0x

Byla jste vdaná a přesto jste si žila s druhem? Upletla jste si s ním dítě a stejně se rozcházíte a ještě chcete peníze na které nemáte nárok?

Vážená, zdá se, že honíte nějak moc zajíců najednou.

Nejdřív si ujasněte, že víte co chcete.

Panebože! To jsou případy... :((((

nadeje14
hodnocení

Na tuto odpověď musím reagovat i kdybych nechtěla.Vdaná jsem v té době byla,ale 2 roky jsme s manželem nežili jen jsem nepodávala žádost o rozvod.Byla jsem celkem mladá tak nechápu to puritánství proč bych si nemohla najít přítele.Dítě se nám po 6 letech společného života opravdu narodilo,ale chtěli jsme ho oba, tak že to taky není nic pohoršujícího.Po celou dobu jsme úvěr spláceli společně proto jsem se ptala jestli náhodou nemám nárok na nějaké procento s prodeje domu v kterém jsem mimochodem bydlela já v podnájmu, přítel se ke mě přistěhoval.Že jsme se rozešli k tomu jsme měli úplně jiné důvody za které jsem já nemohla a nemohla jsem je ani nijak ovlivnit.Já jsem se musela s dcerkou odstěhovat a bydlení mi také žádné nezajistil a s alimentami je to taky jak na houpačce,jednou přijdou a dvakrát ne.Proto jsem si myslela,že by mi mohlo něco patřit aspoň třeba příspěvek na bydlení.V žádném případě nechci druha ožebračit ,takhle hloupě jste mi odpověďel vy jako kdyby jste chtěl ze mě udělat tu zlou mrchu asi máte vlastní špatnou zkušenost.

adamx

Hmmm, to všechno hrozně krásné. Ale pomyslel někdo ve svém "honu za dobrodružstvím" na to dítě? Jak je asi jemu? Jaký to má vliv na psychyku? A co celková tvorba osobnosti bez řádného (pozitivního) životního příkladu?

Nuž, přeji hodně štěstí s prachama... To je to jediné, oč tu běží.

sebod*

adamx. Proč napadáte tazatelku? Nic nevíte ani o ní ani o jejím příteli, tak nekritizujte její chování. Jak můžete napsat, že tazatelce jde jen o prachy?! Ona je ta, která má dítě u sebe, musí se o něj starat. A jak napsala, tak otec dítěte neposílá ani alimenty. A že se tazatelka zeptá, zda má nárok na nějaké peníze z prodeje domu, když i ona hradila hypotéku? Normální by bylo, aby jí otec jejich dítěte tu část financí, kterou do domu ona dala, vrátil.

A už vůbec Vám nepřináleží jakkoliv kritizovat počátek vztahu tazatelky s jejím přítelem. Opět - nic o tom nevíte, tak se zdržte svého nevhodného komentáře. Děkuji Vám.

pavla2014
hodnocení

0x

Nový občanský zákoník upravuje tuto situaci v § 2991, kde se říká: "kdo se na úkor jiného bez spravedlivého důvodu obohatil, musí ochuzenému vydat oč se obohatil". Bezdůvodně se obohatí ten, kdo získal plnění bez právního důvodu a nebo když za něho bylo plněno, co měl po právu plnit sám. Poraďte se s advokátem, tady získáte tak leda uštěpačné poznámky.

výtka
Upozornění od sys hejkal 02. 02. 2014 07:37:34
i Vy jste vyprodukovala uštěpačnou poznámku o uštěpačných poznámkách...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]