Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké cihly

Od: kropal® odpovědí: 18 změna:

Zdravím budu přistavovat k RD 2podlažní pokoj. Chtěl bych doporučit zda stavět cihle na pěnu nebo na maltu (a proc tu danou metodu)?
Díky moc

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Jde o to, jaký přesně materiál zvolíte. Některé cihly mají určenou technologii spojování už od výrobce, pak je rozumné pokyny dodržet...

hodnocení

no to se prave rozhoduji jake koupit zda presne brousene nebo obyc porotherm

sejny*

Zdravím, já kupoval cihly asi před 14dny a koupil jsem KM Beta Profiblok 300 broušené včetně lepidla za 19Kč/kus (bez DPH). Včetně složení, záloh na palety atd. byla celková cena s DPH cca 27Kč. Mrkněte na bazoš.cz - pokud budete mít štěstí, tak se dá dost ušetřit. Vezli mi to přímo z výrobního závodu.

hodnocení

ta ceny by byla super ale porad prave nevím jaké vzít jestli broušené a dat je na pěnu a nebo klasické a dávat je na maltu

sejny*

No u mě byly nebroušené cihly jen o 3Kč (bez DPH) levnější než broušené, takže volba byla jasná. Navíc si u nebroušených přičtěte cenu malty, shánění písku, cementu atd. Broušený jsem dostal přímo i s lepidlem, takže je o starosti méně.

hodnocení

Cenu ani nepočítam jako hledisko spise to že jaké jsou vlastnosti te pěny oproti maltě ma jen třetinové vlastnosti na smyk

Kropal,

jaký smyk předpokládáte?

V dnešní době jen na pěnu. Proč? Páč je to jednodušší a rychlejší. Jen musíte provést pečlivě práci, páč pěnou nerovnosti nesrovnáte, ale maltou s tepelným mostem ano.

hodnocení

Mate pravdu ze musi byt velmi peclive zalozena prvni rada aby se pak milimetr na prvnim caru neprojievim x centimetrama na vrcholu zdi. BTW dnes se prodavaji malty ktery maji podobný tepelny odpor jako cihly takze toho bych se zase tolik nebal nepredpokladam ze budu stavet jako nasi dedove 3x pisek 1* cement a ktomu trocha vapna a je to nebo jak ten pomer byl

mbartyzalova

Dobrý den, zde v diskuzi jsem narazila na Váš příspěvek, že jste nedávno kupoval zdivo Profiblok 300 BRUS.

Momentálně se také chystám na nákup zdiva pro stavbu svého RD a Profiblok od KM Bety je můj favorit.

Chtěla bych se Vás tedy zeptat na kvalitu a přesnost těchto cihel. Nerada bych něco podcenila a pak litovala, proto mě zajímá Váš názor a zkušenost.

Také, kdyby jste mi prozradil zdroj, prostřednctvím kterého jste cihly kupoval, byl bych velice rád.

Děkuji Vám za odpověď.

Bartyzalova

kri-chle@email.cz

hodnocení

1x

Ja by jsem sel urcite do peny, garaz budu stavet tak. Duvody? Budu stavet sam, takze mi odpadne michani malty, cisteni nastroju. Je to cistsi a rychlejsi. Nevyhoda by mohla byt, ze musite mit opravdu presne zalozeno, jinak uz rozdil nedozenete.Vyhody? Eliminace tepelnych mostu z duvodu prilis silne maltove vrstvy. Takze za me jen brousene cihly a pena, nebo malta nanasena valcem (s tim jsem postavil RD)

hudzi*
hodnocení

0x

Na maltu. Pěna je pro fušery co si to chtěj usnadnit. :)

zepe*

Pro fušery? Jako proč? že zedník nemusí mýchat maltu?pracně dopravovat na místo?mít přidavače? Maltou se vše dá dorovnat snadněji než pěnou.Stačí mít špatně založeno a na pěnu se už zdí špatně pak se musí řada dorovnat lepidlem.Na pěnu je to rychlejší a ušetří to čas.takže prr.

hodnocení

Dokonce jsem se někde dočetl, že v něměcku zakázali stavění na PU pěnu to že je to jednodušší stím souhlasím, ale nevidím moc velký rozdíl ve stavění na sucho a na pěnu

Kropale, za ty roky co jsem ve stavebnictví jsem slyšel tolika zaručených zpráv, že v Německu se nesmí.. a na školení pak technici (někdy i z Německa) se smáli, jak lidí skáčou na blbosti.

Zeptám se Vás, pane Kropale, věříte tomu, že to v německu zakázali, nebo jen věříte nějakému článku. Příklad, proč firma pana Heluze, v Německu prodává i broušené cihly?

heluz.at/...

hodnocení

V nemecku je mozne vse tudiz nevidim problem ze by to tam zakazali a to ze prodavaji brousene cihly neznamena ze by se tam snima stavet nemohlo, jelikoz pracujete dlouho v oboru stavebnictví jiste vite ze se brousene cihly davají i na tenkou vrstvu lepidla takze nevidim duvot proc by se tam nemeli prodavat to neni zaruka toho ze se tam smi nebo nesmi (nedoporucuje) stavet na PU penudoplněno 09.01.14 09:41: BTW. ten odkaz nebyl na nemecke stranky nibrz rakouskedoplněno 09.01.14 09:43: BTW. ten odkaz nebyl na nemecke stranky nybrz rakouske

samozřejmě že vím i o lepidle, ale obchoďák mne sdělil, "kde jste vzal tu blbost"a volal kolegovi co má Německo na starost.

Ty stránky jsou z Německa, jen poslední detail je společny pro obě země.

heluz.de/...

Stačí takto?

hodnocení

Ne v poradku ja to neberu jako ze si chci obhajit ze nemam na penu stavet jen me to zajimalo :)

Jsem rad za vas nazor protoze kdyz jsem si prohlizel forum tak jsem videl ze mate vzdy smysluplne odpovedi takze si myslim ze vas naroz je relevantni

figurek*
hodnocení

0x

zdivo má být co nejhomogennější a co nejkompaktnější. Jestli je váš domek z cihel a malty, pak vůbec nic nepokazíte, když pro přístavbu použijete stejné cihly a stejnou maltu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]