Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je příkon sporáku

Od: jirrka22® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Poznáte někdo maximální přikon tohoto sporáku podle obrázku?

Za odpověd předem děkuji

doplněno 11.03.09 13:08:
Děkuji za vaše odpovědi.
Zjistil jsem ze mám hlavni jistic 1 x 15A.
O kolik byste mi doporucili tento jistič navýšit abych s provozem tohoto spotřebiče neměl problem a jak při navyšování postupovat?

Jaký je příkon sporáku

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

5x

Elektrický příkon 3,3kW, jmenovitý tepelný výkon 7,1kW.

a 29 W má žárovka v troubě *cteni*

miljan*

29W má motorek, žárovky 29W se nevyrábí.

doplněno 09.03.09 20:18:

marextrade.cz/...

samozřejmě omlouvám se .. 29 W mají svítící rampouchy na stromeček *cteni*

hodnocení

0x

7,1kW

doplněno 09.03.09 20:15:

Ano, ano. Jedná se o kombinovaný sporák *hi*

hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi.
Zjistil jsem ze mám hlavni jistic 1 x 15A.
O kolik byste mi doporucili tento jistič navýšit abych s provozem tohoto spotřebiče neměl problem a jak při navyšování postupovat?

Bytový jistič má svou tzv. NORMU = 25A. Navýšení stojí asi 500 za 1 A, ve vašem případě 10x500= 5000Kč. Žádejte u svého dodavatele el. energie. Při příkonu 3.1Kw vám sporák zabere 14 A a zbude vám na další provoz domácnosti 11A. což by mohlo stačit. MOžná ale budete muset ještě rekonstruovat přívodní kabel od hl. jističe k bytovému. Nejlépe to hodit do mědi (odborníkem přes el.instalace)(předpokládám hliník). Odhaduji cenu do 1000Kč. vč práce. A pro troubu by bylo nejlepší zajistit samostaný bytový jistič 16A a samostatný kabel, z bytového jističe,pokud tento není .

No nevím kde jsi vzal nějakou normu na byt.jistič,a to jsem revizák-v dnešní době je stále dost bytů jištěno 15A,navýšení příkonu stojí 200.-kč u ampéru-takže 2000Kč za 10A.

S tou cenou navýšení bych se hádal, cena el. energie je taky různá po republice, ale budiž, odborník nejsem. K dnešní době: uvědomme si, že skoro všecko jede na elektřinu, takže 25 A se mi zdá rozumné. A 15A velmi málo. zApojme sporák na el., v sobotu dopledne, dále vysavač ,a u toho jede TV, pak si manželka vzpomene prát a jsme na 6KW což je skoro 26A. O bojleru nemluvím.

doplněno 15.03.09 14:53:

Ano je to pravda, našel jsen na netu, navýšení 500Kč je platné pouze pro 3f. zapojení. 200Kč/1A je pro 1Fázové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]