Nejste přihlášen/a.
všiml jsem si souseda, že si vzal do ruky majzlík, kladivo a jal se osekávat hranu obrubníku před svým domem. důvod je jasný, před jeho domem není snížen obrubník a on musí zdolat výškový rozdíl při vjíždění do vrat. zřejmě v době výstavby chodníku, vrata u domu nebyla a majitel domu se se stavitelem nedohodl na event. budoucím záměru. dnes soused opět pokračoval a vzal si na to konečně pořádné nářadí (úhl.brusku + kotouč na beton). otázka zní, je možná taková úprava bez povolení?
Takového souseda jako jsi ty bych tedy mít nechtěl.!
Proč? No tak oklove obrubník, to mi nevadí. Ostatně - u nás v ulici měl jeden udělány právě kvůli obrubníku nájezdy z kotloviny, které ale nechával na silnici, takže je museli všichni objíždět. To je podle mě horší varianta, ale jelikož jsem o nich, pochopitelně věděl, tak jsem je bez problémů léta objížděl.
tak nájezdy je hodně velká hloupost, kdyby se o ně přerazil cyklista, tak by měl asi pěkný vrásky na čele.
To máte těžký. Máme dva vjezdy, ten horní používáme méně. Nikdo se nás na nic neptal, po týdnu jsem otevřel horní vrata a tam nový asfalt a přímo u našeho nájezdu 15 cm obrubník.. Nebo druhý případ, přijedeme domů a cca 150 cm od naší předzahrady zasazený na obecním pozemku strom, který jednou bezpochyby bude zasahovat a stínit naši zahradu.. Ten strom naštěstí uschl (bez mého přičinění, asi ho obechcávali psi či co), tak jsem to ani nemusel řešit.
Pokud obec "komunikuje" tímto způsobem, jak potom chtít po občanovi, aby se choval lépe?
Dělal jsem už hodně vjezdů přes chodník do garáže. Většinou jsem vypáčil obrubníky a položil je. Zašel jsem i k silničářům a konzultoval to s nimi. Řekli, že jim to nevadí, jen požadovali, aby nájezdní hrana u silnice byla asi 5 cm výše nad silnicí. A to kvůli zametacímu vozu. V klidu jde vše domluvit, pokud nenarazíte na idiota, který si hraje na ředitele zeměkoule.
Ahoj. Každý problém má své nějaké řešení. Tenhle vlastně ani nemusel nikdy vzniknout, kdyby všichni zúčastnění budovatelé na chvíli zapojili mozek a ten, pokud by toho byl schopen by normální řešení nalezl .I v průběhu realizace stavby se dají dělat změny. U nás na vsi, co mám barák, začala obec plánovat fungl nový chodník ze zámkovky a velkých betonových obrubníků. Tak mi zavolala skretářka starosty, že v místě bude probíhat místní šetření ohledně vjezdů do dvorů a vchodů do branek nebo ke vchodům do domů. Projektant to měl už všechno namalované a jak jsem se díval do toho jeho dílka, těch úprav ohledně změn tam moc neměl. Všechno to byly jen takové drobnosti, o kterých u kreslícího stolu(PC) neměl potřebné informace. Byl jen trochu překvapený, když jsem mu v terénu vyznačil (spolu s mým zedníkem) výšku kanálu s mříží a požadovaný spád od hlavního vchodu vzdáleného asi 4m. Dělali jsme to dlouhým hranolem a vodováhou. Přeměřoval si to lejzrem a lišil se o půl cm. Nakonec to i zámkařská firma udělala podle toho projektu a k mé spokojenosti.
PS: Kdyby mě u baráku někdo provedl to samé co Olafově sousedovi, tak bych asi jednal rychle s tím, kdo to objednal a platil. Občas se stane, že se někomu něco vymkne. Je třeba si všímat, co se děje kolem mé nemovitosti. Žulák bych položil a betonový obrubník bych taky asi osekal. Dělal bych to přece pro své auto, ve svém zájmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.