Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosila bych o radu. Mycka Elektrolux asi 5let stara.
Krasne vzdy myla, nádobí jak ze žurnálu., i připekle hrnece. V posledni době se mi začaly "kalit " skleničky, na hornim okraji asi do jedne třetiny běšlavý závoj. Po přečtení rad zde uvedených a taky po konzultaci s kamarádkou jsem zjistila, ze se může jednat o nekvalitni sklo- na sklenených miskách se mi to nikdy neděla. Takže tohle bych brala, ale problém je, že se usazují zbytečky jídla po celých skleničkách zvenku i vevnitř anebo zůstanou zbytky jidel na dně sklenicwek i hrnecku. Sklo je cele poškrábané, na vyhození. Tento problém mám až poslední dobou.
-sůl mám vždy, tablety somat i jiné, leštidlo používám. Vše jsem zkoušela povyměnovat, ale vysledek stejný
- spodní filtr čistím pravidelně a často, myčku občas vyčistím prostředkem na odstranění kamnce ( mame tvrdou vodu- mam navoleno i na mycce) a necham i s tím projet naprázdno
-víc špinavé taliře i hrnky VYMYJU pred uložením do mycky- efekt teměř žádný, zbytky se lepí dál
- mycku pouzívám skoro denne, takze nejde o tyden zaschlou spinu
-jediné, co jsem dříve nedelala, ze jsem nepouzivala specialni cistic mycky- pry odmastuje. tak jsem ho pouzila, 2x po sobe, ale bohuzel.Pravda slo o levnejsi druh.Dokonce jsem propichala dirky v otocnych ramenech, kde proudi voda, ucpane nebyly, ale podle navodu jsem to zkusila.
Tak a ted babo rad, prosim cokoliv vas napadne, uz nevim, co bych jeste zkusila. Jeste jednou upozornuji, ze drive zadny problem, vse zacalo az narazove, nejsem si vedoma, ze bych delala neco jinak nebo pozivala jine prostredky. PREDEM MOC DEKUJI ZA NAPADY!
Nevím co značí levný čistič ale je důležité sehnat přímo SYPKÝ čistič electrolux...ty tekuté srajdy jsou naprosto k ničemu vyhozené peníze...
UŽITÍ TABLET JE VE VAŠEM PŘÍPADĚ ZBYTEČNÉ...
Buď se užije kombinace prášek-sůl-leštidlo anebo pouze tablety...
Jinak čistič nefunguje hned, je třeba jej užít vícekrát...popřípadě pokud je ústrojí labyrintů přiliš zanesené tukem etc jiná možnost než rozebrání a mechanické vyčišťění není 100%
Navíc to chce omrknout zda opravdu všechna voda vyteče ven...
Nakonec podle popisu asi máte "nefunkční " regeneraci vody" ...
Ale to se těžko posuzuje..
Levny cistis je tekuny z obchodu za 39,-, drazsi je za 100,-take tekuty, kouknu na ten original.
Co je prosim "regenerace vody" DEkuju!
nam zaclo delat to same a zjistilo se , ze mycka nenahriva a celou dobu myje ve studene vode. Odesla topna spirala , nemuze byt to same?
Zkus vyčistit filtry ve spodní části mycího prostoru.
V prostoru pod filtry jsou otvory pro sání vody čerpadlem. Možná že jsou otvory ucpané pepřem nebo zrnky z citronu. Vyčisti i tento prostor. Možná budeš muset odšroubovat krytku oběžného kola čerpadla.
Potom znovu prohlédni všechny trysky na otočných ramenech - jestli nejsou ucpané nebo v nich nejsou nečistoty.
Další krok je pustit mycí program a po asi 15minutách zkontrolovat, jestli je v myčce horká voda.
A poslední krok co mne napadá - jestli nemáš nějak ucpaný odtok z myčky.
Další možnost už nevidím.
Zdravím
Většinou jsou ucpané trysky v otočných ramenech. Když se s nimi trochu zakvedlá tak odpadnou a je třeba všechny dírky třeba párátkem propíchnout a prolít vodou. Hlavně ty dírky co jdou do boku, protože ty vlastně proudem vody ty ramena roztáčejí. Někdy se ramena ani nemusí sundávat a jenom trysky propíchnout, ale pak tam zůstanou usazeniny a brzo zase trysky zanesou. Prostě jednou za čas trysky vyčistit.
Nejlevnější a nejspolehlivější myčka nádobí je manželka,v některých případech i manžel.Úspora vody ,různých tablet,potažmo různých čistících nesmyslů je evidentní.
Tak to jste mi připomněl jeden vtip:
Jde pán po supermarketu a osloví ho slečna prodávající přípravky do myčky slovy: "Pane, máte doma myčku nádobí?" "ano mám"..."A nechtěl byste pro ni koupit nové tablety"... "To já nevím slečno, počkejte ... Mařeno pojď sem, budeš to žrát?" volá pán na manželku.
Jinak s tou úsporou vody si myslím nemáte pravdu, pokud to nemejete v jednom dřezu špinavé vody.
Take nesouhlasim s usporou.
(K rucnimu myti je treba pridat - utirani -> prani uterek, znicene ruce -> krem)
Pokud perete utěrku po každém použití a vypatláte si na ruce celou tubu krému,pak Vás zvídavajanco lituji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.