Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dispozice bytu

Od: jiristransky® odpovědí: 17 změna:

Asi to bude znít vtipně možná že i smutně až k pláči, ale již delší dobu cca dva roky bydlím v pronajmutém bytě 3+1+KK v Neratovicích (kousek od prahy) a zatím jsem nikde nenašel, co tyto čísla a písmena znamenají. Když jsem podepisoval smlouvu, tak jsem se nepídil po tom, co jaké označení čeho znamená, ale jestli ten byt je ve slušném stavu a kde se nachází. Teď když nemám do čeho píchnout(volno v práci), tak jsem si na to vzpoměl a celý den nad tím přemýšlím. chápu že to bude označení dispozice bytu, ale proč zrovna X + Y? proč tam není jedno číslo např: (4KK) 4 pokoje, Kuchyn a Koupelna proč tam je to číslo 1?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevím proč ani kdy to změnili.Můj názor na to je že nějaký debil něco vymyslel a ostatní mu to sežrali.Ale dle Wikipedie je to dlouho zaužívané značení,viz odkaz :

cs.wikipedia.org/...

ladinpraha*
hodnocení

2x

Pokud moje paměť sahá, tak se byty podobně označovaly. Dneska už to platit přestává a každý si označí, jak ho napadne. Alespoň mně to tak přijde. Takže:

3 + kk = 3 pokoje + kuchyňský kout

3 + 1 = 3 pokoje + kuchyně

3 + 0 = 3 pokoje + kuchyně bez okna - taky už se nepoužívá

koupelna, komora, garáž, půda, sklep a pod se vždycky plaly zvlášť.

Co je 3 + 1 + kk netučím, snad kuchyně a ještě kuchyňský kout? Nebo pokoj pro služku? To taky bývalo.

hodnocení

děkuji za objasnění. Už to chápu. Jen mi není jasné označení mého bytu 3+1+KK kuchyně dvě nemám. mám jen jednu kuchyň. dále mám 2 obytné pokoje, 1 obývák, koupelnu, předsíň a malou místnost ve který se hromadí vše co se jinam nevešlo *haha*

kami95

Tak to kk bude ta místnost..

hodnocení

to mě nenapadlo že to bude takto značený. Vědět toto označení, tak nezakládám nové téma. Cítím se hloupě *hi*

naoko

Tak tím KK ten váš chytrý pronajímatel asi myslel Kouupelna a Komora aby to vyšperkoval.. Máte le vlastně klasický 3+1.

Spíš to vidím na klasické 3+1 s kuchyňským koutem u kuchyně. Běžně je kk označován kout s vařením, ale tady je spíš myšleno kk v kuchyni jako spíž nebo odkladiště. Tedy pokud je to přístupné z kuchyně?

hodnocení

ano ta spíž je přístupná z kuchyně. hned vedle kuch. linky je do ní vchod

ladinpraha*

Bude v tom označení té komory. Otázkou je, jestli máš kuchyni nebo kuchyňský kout. Do kuchyně se vejde jídelní stůl, kuchyňský kout je místnost jenom k vaření.

hodnocení

0x

KK je zkratka pro označení kuchyňského koutu. Mělo by to být 3+1 tři pokoje + kuchyň + kuchyňský kout, což mi přijde nesmysl.

přesně tak; jediný smysl by označení 3+1+KK snad dávalo v případě, že by se jednalo o nějakou velkou jídelnu (obývák), u které by navíc byl velice jasně vydělený kuchyňský kout (což je tedy možné...), sice jsem to ještě nezaregistroval (prostě buď 3+1, nebo 4+kk, no ale kdyby to mělo být něco speciálního - tj. výrazně lepší "+1", tak snad...); naopak zahrnovat pod to KK nějakou komoru, špajz a kdoví co ještě je nesmysl - to na tohle kódování prostě nepasuje, další dispozice bytu se už musí popsat zvlášť
(takže buďto má tazatel tu kuchyň nějak výrazně nadstandardní, anebo jde o blbé označení; komora nebo špajz je jistě fajn věc a stojí za zmínku, ale takhle se to prezentovat nedá...
(jinak rozlišení typu 2+1, nebo 2+KK je zvlášť v dnešní době - kdy se KK provedení rozšířilo jak mor - užitečná věc...)

qqqqqqqq
hodnocení

0x

máte v kuchyni okno?

29.12.13 18:00
hodnocení

ano mám

Takže je to jasné. Autor tím myslel kuchyňský kout v kuchyni. Polde mě by se ale mělo v kuchyňském koutě vařit, což ten váš asi nesplňuje. Mělo by to být označeno pod příslušenstvím jako komora.

jm*
hodnocení

0x

Také bych to viděl, že 3 pokoje+kuchyn,koupelna.

PS: Bydlím od Vás cca 2 km :D

jm*

Ale tím +1 nevím, co je myšleno, možná špižírna.

hodnocení

můžeme někdy zajít na pivko. Stačí tady napsat do vnitřní pošty. jsem tu prakticky každý den, tak klidně i dojedu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]