Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mírně poškrabaná sprchová vanička

Od: mils® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Před pár dny se dcerka náhle pustila do úklidu koupelny, což mě překvapilo :), ale než jsem zjitil co provádí, tak stačila sprchovou vaničku vyčistit takovým tím jemný písečkem, asi CIF. No, a vanička je asi ta akrylátová nebo co to je. Prostě to povrchově poškrabala a je to již napohled matové. Ty škrábance nejsou hluboké, ale jsou tam. Má to nějaké řešení, nebo je konec a už to tak musí zůstat? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Fungují na to leštěnky na auto a troška práce při leštění. Více typů a nápadů získáte, když zaguglíte třeba "rozleštění akrylátu"...

kami95
hodnocení

0x

Možná to rozleštíte pastou na zuby..

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Já to leštím brusným rounem. Dá se koupit v topenářských potřebách . Čistí se tím konce měděných trubek před letováním. Nebo postupovat jako u karoserií automobilů.

Sprchové kouty -doma - čistím tak , že než se jdu koupat tak to půl hodinky před tím vystříkám Pulirapidem ve spreji. Při samotném sprchování to potom všechno spláchnu do odpadu.

naoko

Brusným rounem leštíte akrylátovou sprchovou vaničku? Tak na to snad tazatelka neskočí. Taky jsem naletěla kdysi jedné chytračce co mě poradila savo na krásné vybělení smaltované vany. Udělala to i kolegyně a druhý den jsme jí šly obě zabít :). Vany jsme měly znehodnocené, vyžrané a hrubé.

Myslím, že těch škrábanců se nezbaíte, nešahala bych do toho. Vanička není karoserie auta . Nechte to být, dcera to mylela dobře. Jak to začnete řešit naděláte víc škody než užitku. Není to pro laika vůbec jednoduché opravit akrylát.

instalater*

Pro naoko - nepsal bych sem něco co nemám vyzkoušené. Vodařinu dělám léta a to znamená i zacházet s akrylátovými vanami. Taková rohová vana je velice neforemná a stane se , že se i podře. I ta vaše smaltovaná vana se dá ošetřit savem , ovšem musí se to umět a není savo jako savo. JInak vážená brusným rounem se leští i plastové kryty světlometů u automobilu. (nahrubo , potom samozřejmě pastou). Ale to vám asi nic neříká.

Pro tazatelku - není problém si to vyzkoušet někde v rožku , kde to není moc vidět a sama poznáte. Kousek rouna na vyzkoušení vám každý rozumný topenář dá a ani ho nemusíte kupovat. Když je nové , tak vypadá velice tvrdě , ale za chvilku změkne a je to jak hadra. chromtechnik.cz/...

qqqqqqqqq

škoda jen, že jste neporadil jakou "hrubost" rouna jste na vaničku použil. mezi 100 a 600 je ohromný rozdíl. stovkou tu vaničku, s největší pravděpodobností, "odděláte" nadobro...

instalater*

pro gggggg- počítám s tím , že tady radím dospělé svéprávné osobě. Chytáte se hloupostí. Vy si na to klidně vemte rašplu. Paní jsem dal i odkaz na stránky , kde je popsaná technologie leštění.

andrea1*
hodnocení

0x

To se tady už v minulosti řešilo. Koukněte třeba sem. #leštění+plastu

hodnocení

Děkuju za názory, ty odkazy prohlédnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]