Nejste přihlášen/a.
hezký den, koupili jsme chaloupku a má hezkou půdní podlahu. Chtěli bychom tam zřídit zatím letní místnost než budem mít na zateplení. Mohl by mi prosím někdo poradit vhodný a kvalitní lak a čím ošetřit preventivně podlahu proti červotoči a dřevomorce.Předem děkuji
něco podobnýho jsem dělal, zajdi do drogérky nebo barev laků - nevím teď jméno ale je to taková voda kterou se podlaha napustí - chrání cca 30 let dřevo před houbama a dalšíma organickýma škůdcema. Pak záleží jakou chceš mít barvu...Osobně bych desky sjednotil nějakým lazurovacím lakem (nebo namořil) a navrch bych použil buď kvalitní tvrdý dvousložkový epoxydový nátěr (je však drahý) a nebo se mi dobře osvědčil na dřevo lodní lak, je o něco dražší než obyč ale drží a voda mu neublíží, na chaloupku dobrá volba...
Pokud jsou prkna v pořádku už desítky let,a je podlaha suchá,dřevomorka nehrozí.Stejně tak brouci.Takže bych doporučil jen přebrousit a napustit olejem na dřevo.
JABRAKA
JABRAKA... Proč olejem... jsem laik, nerozumím tomu, nebude podlaha mastná. Natírá se olej štětcem, nebo nějakou houbičkou. Myslíte, že je to lepší ošetření podlahy než lakem? díky za odpověď
nebude mastná, naopak pokud se někdě něco poškodí nejčastěji prochodí tak se to jen přetře a pohoda, oprava laku je vždy vidět. A podlaha se bude dělat jistě lépe než strop, to mi teklo po rukách než jsem se během prvních minut naučil to správné namočení štětce.
Dojdi do DOBRÉ prodejny B&L v okolí a jistě budou vědět a hned koupíš. Co bych nepožíval na podlahu jsou tvrdé laky a zvláště ne "lodní" Lodní má rád vodu. Pokud tak nějaký podlahový matný. Bona, Sadolin ... Ale šel bych do toho oleje, dřevo je pod ním krásné. Tedy pokud ta prkna nejsou nějak extra ošklivá nebo snad nabarvená kdysi čímsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.