Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna umyvadla - odpadní trubka

Od: fasth odpovědí: 17 změna:

Ahoj, budu měnit umyvadlo, ale obávám se, aby odpadní trubka nebyla moc krátká a šla napojit přes sifon na nové umyvadlo. Jak postupovat, když bude krátká? Prodávají se nějaké nástavce nebo se koupí jen kousek trubky a zahřátím se vsune do té krátké? Díky moc

Výměna umyvadla - odpadní trubka

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Pokud netrváte na bílé barvě, tak lze v instalatérství za pár korun koupit odpadní trubku i s těsněním, kterou pak jen zkrátíte na potřebnou délku. Případně lze sehnat určitě tu bílou trubku delší...

fasth
hodnocení

Asi blbý dotaz, ale ta trubka z odkazu se nasadí na tu starou a k sifonu se přišroubuje tou převlečnou maticí co tam teď mám? Nebo se ta odpadní trubka musí komplet vyměnit?

hop®

Když vyndáte sifon ze zdi, zbyde tam trubka s hrdlem. Do té se nasadí užší konec té nové, do jejího hrdla pak bílá od sifonu. Před tím nutné změřit a zkrátit. Ale asi by bylo nejlepší sehnat tu originál bílou v původní délce a případně říznout na míru, bude to o něco levnější a bude to vypadat lépe...
Ostatní Vám nabízejí řešení pomocí flexisifonu, ale já ho vzhledem ke zkušenostem doporučovat nebudu...

fasth
28.12.13 22:03
hodnocení

Díky

fasth
hodnocení

A ta trubka se jen nasadí bez lepení? Viděl jsem nějaké video, kde trubku nejprve něčím potřeli a pak jí zasunuli...

hop®

Kterou trubku myslíte? Do vývodu (hrdla) ve zdi usadíte tak jak byla ta původní, starší spoje se lepily, novější již mají v hrdle těsnící humu, podobně jako "prodlužovací" trubka z mého odkazu.

fasth
hodnocení

Díky, tahle odpověď mi stačí.

Teď to máme tak, že ze zdi kouká odpadní trubka, do ní je strčená a něčím přilepená další trubka, která je napojená a přišroubovaná převlečnou maticí do sifonu. Pokud ta trubka bude tedy krátká (budou chybět třeba 2 cm), asi jí nepůjde nastavit tou z vašeho odkazu tak, že bych jí zkrátil na ty 2 cm - to by mi zůstalo snad jen to hrdlo :). Lepší tedy asi bude celou tu trubku vyměnit tou z odkazu, zkrátit a jen zasunout do té odpadní ze zdi a nasunout do sifonu.

Snad jsem to napsal správně :)

hop®

Pokud je trubka do zdi lepená, budete po vytažení (nebo spíš vytržení či vylomení) muset opět lepit. Řešením by bylo nechat ze zdi koukat asi čtyřcentimetrový kousek původní přilepené trubky a tu novou prodlužovací na tento zbytek nasadit hrdlem, druhý konec pak strčit do sifonu a dotáhnout převlečnou maticí. Není to sice moc profesionální řešení, ale funguje to spolehlivě.

Pokud použijete prodlužovací trubku z mého odkazu, můžete přiměřeně zkrátit tu novou trubku i tu Vaši původní na celkovou potřebnou délku, aby Vám nezůstalo jen hrdlo ;)

Ještě je jedna možnost, původní bílou trubku rozříznout v půlce a použít dvouhrdlou spojku...

fasth
hodnocení

Díky za skvělé rady!

isteron
hodnocení

0x

Predávajú sa aj predlžovacie pružné trubky, husie krky, alebo ako to volajú flexihadice . Premeraj si potrebné vzdialenosti, a priemery závitov na oboch stranách a obráť sa na odborníkov v predajni. Iste ti poradia.

berushka45*

JJ, my jsme před rokem taky složitě napojovali a prodlužovali odpadní trubku, protože jsme chtěli umyvadlo trochu výš, než je běžné. Pak manžel objevil tuto prodlužovací pružnou trubku a litovali jsme, že nám to nikdo neřekl. No ale slouží to stejně, to je důležité. Časem to skryjeme nějakou skříňkoku a bude :)

Ale co z toho plyne? Ptejte se, ptejte se, ptejte se...

hodnocení

0x

dle průměru si stačí vybrat dopřipojení

dumtechno.cz/...

fasth
hodnocení

Ok, ale co když mi bude chybět jen např. 2-3 cm?

nebude ta trubka je natahovací je to husí krk

doplněno 28.12.13 22:03:

mám to takhle nastavený na dřezu v kuchyni již léta

zabu
hodnocení

0x

píšete že to bude u umývadla. Tedy asi to nebude kuchyňský dřez,ale spíš koupelna? nedoporučuji ten "husí krk" do koupelny. Je to hnusné. Vypadá to pod psa. V lince to nevadí, ale v koupelně? Dá se koupit sifon ve tvaru J, z bílého plastu. Celé připojení je stejné jako klasický sifon, jen to je menší, a vypadá to líp. A stojí to celé, do 100kč. Už nevím přesně. Nedávno jsme to kupovali v jednom super, hyper, bau, krámu.

hop®

Tyhle sifony bývají o něco dražší, než klasická láhev...

doplněno 29.12.13 01:34:

Třeba zde ...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Jako instalatér s dlouhou praxí vám radím nedávejte flexisifon. Nevím kdo to vymyslel , ale je to hrozná ptákovina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]