Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie pod sádrokarton?

Od: rotnej* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám dotaz zda dávat folii pod sadrokarton. Bydlím v bytě ve druhém patře a rozhodl jsem se pro rekonstrukci. Snížení stropů sádrokartonem. Firma rekla ať koupim skelnou vatu o tloušce 10cm, a že folii dávat je zbytečné! Každý ovšem říká něco jiného a proto se ptám folii ano ci ne a proč. Dekuji za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice tam je zbytečná, ale klidně bych jí tam použil.

Nic tím nezkazíte, cena je zanedbatelná a máte jistotu že když sousedi přestanou topit, tak Vám nezačne téct voda ze stropu.

olaf71*
hodnocení

0x

jestliže tam není možná kondenzace vodní páry, tak tam není třeba. tzn. že pokud je nad Vámi další byt, tak snad tam nebude taková zima,aby k tomu mohlo dojít.

doplněno 28.12.13 11:17:

nakonec ta cena za folii je zanedbatelná

hodnocení

0x

jestliže je nad Vámi další byt, což není z otázky zcela zřejmé, tak je folie zbytečná.

doplněno 28.12.13 17:03:

hm, tak to celé raději zabetonujte, co kdyby třeba sousedi odjeli v prosinci a nechali otevřená všechna okna a napadal tam metr sněhu. Doufám, že chápete můj sarkazmus. :-D.

hodnocení

0x

rotnej, pokud nedáte doplnující info, tak nemůžete dostat správnou odpověď. Jaký je nad Vámi prostor. Vytápěný či nevytápěný?

doplněno 31.12.13 17:23:

Pokud je nad Vámi nezateplená půda, je 10 cm izolace málo, jako když si vezmete slabý svetr v zimě na hory. Bude lépe jak v tričku, ale stále zima.

Folii určitě dejte na teplou stranu. Izolace musí být odvětrávána, aby měl kudy odcházet kondenzát z rosného bodu.

rotnej*
hodnocení

nademnou je puda s novou strecho ale nezateplenou.

hujer123*

Takže ta parotěsná folie je tam nutná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]