Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused blb

Od: takeshi* odpovědí: 47 změna:
Ahoj, máme za souseda takového divného člověka.. Když se sousedi odstěhovali, tak si zabral jejich zahradu, dal doprostřed našeho trávníku velkou ceduli "NEPARKOVAT" a pase si svoje debilní slepice po celém pozemku a neuklízí si po nich hovna atd.. Kouká nám do oken a je mu všechno jedno.. Nevíme co dělat.. Když jsem si před 2rokama koupil nové auto tak hnedka vyzvídal kdo přijel a čí je atd.. Když přijede návštěva tak kouká do oken. Dvakrát nás vytopil a ani se neomluvil, místo toho přišel s větou "Ahoj Venco už jsem to opravil"... Nevíte jak na něj? I můj čtyřletý syn se ho bojí aby mu neco neudělal. Omlouvám se za vulgarismy, ale jsem naštvanej.. Pěkný den :)

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

S dobytkem nelze jednat v rukavičkách. Kdo se o to pokusí, z toho si takový dobytek jen dělá srandu a dovoluje si pořád víc. Prostě musí z Vašeho chování pochopit, že Vám nebude beztrestně sr*t na hlavu.

Neexistuje "zabral si zahradu" a dal ceduli "neparkovat". Zjistěte si na cuzk.cz komu který pozemek patří. Jestli je ve spoluvlastnictví všech majitelů bytovek nebo obecní v pronájmu, nebo jeho. Těžko radit bez základních informací. Pokud jeho zvířata způsobují škodu a obtěžují, vyzvěte ho prokazatelně k zjednání nápravy - nejlépe doporučeným dopisem. Myslím, že i na chov slepic už se dnes vztahují nějaká pravidla, takže zjistit a tvrdě po něm vyžadovat jejich plnění. Následně jednat podle toho, komu budou patřit dotčené pozemky. Naházel Vám slepičince na pozemek? No tak mu je třeba nahažte na jeho auto (nesmí Vás samozřejmě vidět). Za okno si dejte kameru a natočte ji na svoji zahrádku. Prostě už nesmíte ustoupit ani o krok a za pár týdnů Vás bude slušně a uctivě zdravit :)

doplněno 28.12.13 23:41:

Prostě to chce řešit jeho naschvály správnou cestou. Pokud máte svůj pozemek, prostě neexistuje aby tam bez Vašeho svolení cokoliv dělal, nebo dokonce venčil svoje slepice. Plastové cedulky "soukromý pozemek, vztup zakázán" by mohly pomoct. Číst asi umí a nebude moct potom tvrdit, že vůbec netušil, že je to Váš pozemek. Pokud Vám zaparkoval svoje auto na Váš pozemek a odmítal s ním odjet, lze to brát jako nelegální zábor. Měl jste okamžitě volat policii s tím, že ani po Vaší výzvě neodstranil vozidlo z Vašeho pozemku a požadovat okamžitý odtah. Nikdo nemá právo tak hrubým způsobem omezovat Vaše vlastnická práva. Ten odtah by zaplatil samozřejmě on + pokutu. Zkuste zauvažovat o vyznačení svých pozemků v terénu, označení zákazy vstupu + cedulkami "prostor monitorován", zakoupení automaticky aktivovaných kamer. Pokud bude opakovaně porušovat Vaše vlastnická práva, opakovaně ho řešte. Někdo Vám propíchal kola? Okamžitě podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Když místo kde parkujete budete mít hlídané pohybem aktivovanou kamerou, borec má problém. Budete mít slepičince na pozemku? Zdoumentovat, podat trestní oznámení. Když borec uvidí, že tvrdě narazil a pokuty mu začnou lézt do peněz, nechá schválností.

takeshi*
hodnocení

Ono je to složitější.. Je to bytovka s dvorem a cestou, u cesty mám skleník se zahrádkou a naproti je hned barák a pod svýma oknama mam koupený kus (asi 5x4m) na auto a když s autem odjedu, on si tam hned naskládá do řady jeho slepice. a ještě u nich stojí. všude po pozemku jsou hovna a když jde někdo kolem něj tak dělá jako že ty hovna sbírá klackem. sedá si do našeho přístřešku (otevřená garáž, kterou jsem předělal na zahradní altánek na grilování(sám jsem si ho postavil na svém pozemku a když si tam sedal, tak jsem mu řekl, že se jedná o cizí pozemek a že tam nemá co dělat atd.. co si myslíte že udělal za půl hodiny? Ano, hádáte správně byl tam zase. Když nám ukradl staré dveře co stály venku(odmontované, měl jsem s tim další plány (rozřezat na poličku pro kluka do pokoje) A on si to vzal a prostě to rozřezal a spálil (Bylo to lakované dřevo polepené tapetou).. Když jsem na něj zavolal (jen tak z principu) policii, omluvil se, přestal pást slepice. Myslel jsem si, že to bude už dobré, ale když jsme odjeli, a potom se vrátili z dovolené, tak jsem se nestačil divit. Jeho auto stálo na mém pozemku a ještě jsem měl vysypanou popelnici. Když jsem ho slušně poprosil, aby odjel, nic neudělal, zaparkoval jsem si svoje auto před jeho garáž a zamezil mu vstup(oko za oko, zub za zub) PROPÍCHAL MI GUMY! tak jsem se nasral a to jeho nádherný auto (nepojízdný veterán(furt se v něm hrabe a ujede to asi jen 25km/h) poškrábal klíčem, poslal na mě policii, pak se ukázalo, že on byl problémový a musel mi zaplatit pokutu. Když jsem dovezl nové auto (to jsem říkal i předtím) už čuměl jak ho co nejrychleji zničit... Je to (bez prominutí DEBIL) a to je můj celý problém..

U ostatních sousedů je to horší(oni nic nedělají, jen ten debil a ta ježibaba co straší děti kolem baráku si prsotě vyhledávájí konflikty nebo co..)

Pokud to někdo přečetl, tak se mu teď omlouvám za chyby a nesrovnalosti..

@uska taky dobrý nápad no :D ale když jsem to řekl ženě, tak(kdyby jste byl tady, tak by jste asi ani už nežil) mi hnedka začla nadávat, že není kurva :D

doplněno 28.12.13 17:42:

musel mi zaplatit škodu*

myse*

soused se nudí, nemá co dělat, tak čumí do oken...a pase slepice. Jediná pomoc je, oplotit si svou část pozemku, aby tam ty slepice nelezly... aby soused nelezl do přístřešku a nebral co není jeho... Moc si tu situaci neumím představit - jak je to s tou zahradou, stáním, přístřeškem, skleníkem... (to máte jako rozstrkané po zahradě každé jinde? nebo je to třeba čtvrtina zahrady? OPLOTIT, jinak nic nepomůže...

S vámi to taky nebude jednoduché... reagujete na sebe jako dva kohouti na jednom smetišti! když on mi, tak já jemu! Děláte si schválnosti nazájem. On propíchá gum, vy poškrábete lak... no paráda...bezva soužití...

Do oken si dejte zácony nebo žaluzie a nebude tam vidět!

uska*
hodnocení

3x

Nemůžete přepsat ceduli NEARKOVAT na NEPÁST SLEPICE? To vám asi nepomůže, ale možná se vám uleví. Když vás vytopil, nechal jste si škodu zaplatit? Pokud ne, tak vás má za dobráka nebo moulu a bude si troufat čím dál více.

Když kouká do oken - poproste manželku aby se procházela mooc odhalena, ať z toho soused něco má a pak na něj vlítněte.

doplněno 28.12.13 09:04:

hope - nikdo mě nevytočil, ale takové pablby fakt nemusím. A jak chcete upozornit souseda na to, že vám jeho chování vadí, když nepochopí základní slušnost. Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá a navíc se zas pobavím já. Ach jo, každej jsme jinej ...

hop®
Usko, Vas dnes nekdo asi pekne vytocil, v takhle bojovne nalade Vas snad nepamatuji! :-D

Taky koukám :)

takeshi*
hodnocení

To byla byla škoda na 50 kč (roh místnosti) ale tady jde o princip..

daniell*
hodnocení

3x

.. jen málo věcí je tak nervydrásající jako debilní soused - nebo ještě hůře sousedka ... v mém případě přineslo řešení až zeď, bezpečností kamery (pořízené teda hlavně z jiného důvodu) ,alarm ... od té doby klid. A když čumí na auto kterým jezdím já,mojí přátelé a moje rodina ... klidně, nemám se za co stydět na takové se nikdy nezmůže když bude jen sedět za oknem a čumět ... jeden soused v pohodě borec .. a sousedka z druhé strany přesně ten typ člověka co by jste za 50 Kč zkoply do hrnce s vroucím olejem .

S těmi kamerami to neni tak jednoduché

Jestliže lze z kamerových záznamů identifikovat sledované osoby, je provozování kamerového nutné registrovat u Úřadu pro ochranu osobních údajů
Jestliže kamerový systém snímaný prostor pouze nemonitoruje, nýbrž je schopen uchovávat pořízené záznamy, na jejichž základě je možné identifikovat konkrétní osoby, tzn. jsou patrné charakteristické rozpoznávací znaky této osoby, dle kterých lze za pomocí dalších dostupných údajů sledovanou osobu plně identifikovat, jedná se o zpracování osobních údajů, které je nutné registrovat u Úřadu pro ochranu osobních údajů, a popřípadě u dalších registrů, zabývajících se nakládáním a uchováváním dat. Povinnost registrace se nevztahuje pouze na ty kamerové systémy, jejichž zřízení a provozování je umožněno na základě zvláštního zákona, např. zákona o ochraně utajovaných informací, zákona o Policii ČR, zákona o obecní policii, apod. Snímané osoby musí být rovněž o provozování kamerového systému vhodným způsobem informováni (např. upozorněním umístěným ve sledovaném prostoru).

skipi

Toto jsem řešil z právníkem. Kamerový systém "bez papírů" zachytil zloděje. Co mám dělat?

Právník odešel na záchod. Po návratu mi říká: "Kde jsme to skončili? Aha, Vy jste si zakoupil kameru, a jak jste si četl ten návod a zkoušel ji, tak jste natočil ten záběr."

"Ne, ne", povídám. "Už před půlrokem jsem tam tajně nainstaloval kameru."

Právník odešel na záchod. Po návratu mi říká: "Kde jsme to skončili? Aha, Vy jste si zakoupil kameru, a jak jste si četl ten návod a zkoušel ji, tak jste natočil ten záběr."

"Ne, ne", povídám. "Už před půlrokem jsem tam tajně nainstaloval kameru."

Právník odešel na záchod. Po návratu mi říká: "Pane XY, mě je 62. Nemohu pořád chodit na záchod. Přemýšlejte, co odpovíte. Vy jste si zakoupil kameru, a jak jste si četl ten návod a zkoušel ji, tak jste natočil ten záběr."

"Já su ale vůl. Promiňte. Já si koupil kameru. A natočil psa, děti. A spoustu dalších věcí. A mezi něma náhodou i tento záběr."

skipi náhodně natočit můžete ale publikovat né.Dívat se můžete na to sám.Bez povolení. V případě že to budete publikovat muže Vás soused zažalovat

doplněno 02.01.14 14:17:

Tak si myslím že Váš právník studoval v Plzni

) cílené shromažďování údajů o určité osobě (srov. čl. 10/3 listiny). Např. soukromý detektiv dnes těžko obhájí tvrzení, že natáčením sledovaného vlastně též dokumentuje svůj život, neboť je to jeho práce _ to by již bylo tvrzení zcela účelové a nepravdivé.
a) Žaloba na zdržení se zásahu do osobnostního práva (tj. odstranění záznamu) + příslušné náklady na soudní poplatek 2000 (položka 4 přílohy z. č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích, znění p.p.) a náhradu právního zastoupení 15 000,- (§6b vyhlášky 484/2000 Sb. o paušální sazbě výše odměny za zastupování účastníka advokátem pp) + případné svědečné (bude stačit 1 osoba,) v závislosti na ušlém výdělku (§ 23 vyhl. 37/1992 Sb. o jednacím řádu pro okresní a krajské soudy) náhradu ušlého výdělku nijak nelimituje, ale domnívám se, že pokud by to mělo být více než 10 000 za den, soud by patrně náhradu přiznal jen částečně). Přičemž před tím, než bude věc řešena právní cestou, by dotčený měl dát najevo nesouhlas s pořízením záznamu

hodnocení

3x
Nový Občanský zákoník platný pár dní:
§ 1014 (1) Ocitne-li se na pozemku cizí movitá věc, vydá ji vlastník pozemku bez zbytečného odkladu jejímu vlastníku, popřípadě tomu, kdo ji měl u sebe; jinak mu umožní vstoupit na svůj pozemek a věc si vyhledat a odnést. Stejně tak může vlastník stíhat na cizím pozemku chované zvíře nebo roj včel; vletí-li však roj včel do cizího obsazeného úlu, nabývá vlastník úlu vlastnické právo k roji, aniž je povinen k náhradě. (2) Způsobí-li věc, zvíře, roj včel nebo výkon práva podle odstavce 1 na pozemku škodu, má vlastník pozemku právo na její náhradu.
Soused může vstoupit na Váš pozemek, když stíhá zvíře! Neměl by ale způsobit škodu. Je na Vás, co mu najdete jako škodu!
§ 1015 Způsobila-li movitá věc na cizím pozemku škodu, může ji vlastník pozemku zadržet, dokud neobdrží jinou jistotu nebo náhradu škody.
Doporučuji prostudovat paragrafy 1013 a další, hlavně ten 1015, zadržet slepice, a požadovat náhradu škody. Náklady na travní semeno, hnojivo, nákup potřebného nářadí a strojů, plat pracovníkům, občerstvení a další náklady účelně vynaložené na založení nového trávníku. Nákup hadru na utření trusu z bot, kartáč a krém na ošetření obuvi, mýdlo a krém na ruce...
doplněno 03.01.14 20:05: Jirko, souhlasím s tebou. Škoda se musí prokázat. To víš ty, já, a někteří další.
Ovšem využít zákon a pohrozit sousedovi třeba finanční újmou za to, že dělá škodu, napsat mu doporučený dopis, aby se zdržel konání, kterým působí škodu a brání ve výkonu práv, to je jednou z možností tazatele.
A pokud škodí více obyvatelům a majitelům pozemků, je právní postup legitimní a většinou účinný. Nový OZ tomu může dost napomoci.
Když je soused takový trouba, že si neumí spočítat následky, spočítají mu to jiní. Podle zákona.
Jo, a to jsi ještě nezažil fantazii advokátů při vymáhání škody.

hejkale to je pár slepiček ne 100 pštrosu. Nahrazuje se škoda vzniklá a to ještě odborně vyhodnocená. Třeba soudní znalec.Policie.Pochybuji že by se někdo zabýval 10 slepičích hovinek.Hodně jsi popustil uzdu fantazii. Co když z toho auta kape olej? Kde pak bude větší škoda?

doplněno 03.01.14 20:53:

V TV se čas od času objevují ve správách snímky kdy lidé mají zapáchající byt po zbytkách,plný různého smetí Okolo domku sládky smetí a zápachu. Zrovna dnes slečna 20 x chycena bez řidičáku,a doma teče ji psí moč ze dveří bytu na chodbu sousedi pláčou A nikdo není schopen s tím nic udělat. Co je proti tomu pár slepičinců kteří se při prvním dešti ztratí. Hlupák zůstane vždy hlupákem Nejlepší obrana je si ho nevšímat a možná ho to časem přejde.Hledá jen důvod aby se mohl hádat a nebo si myslí že je mu ubližováno. Když nebudeš nikterak reagovat časem ho to přejde.a najde si jinou oběť která se s nim bude dohadovat Sousedské naschvály někdy trvají desítky roku. Protože nikdo nechce ustoupit aby nebyl za blba a tak si kazí jinak pěkný život.Neni to o tom,že se slepice napásli na pozemku ale o tom že se slepice napásli na MÉM POZEMKU.

ifkali*
hodnocení

3x

Zdravím, rad zaznělo hodně.

Tak se taky přidám, toho psa bych vynechala, ještě mu ten soused hodí otravu, podle toho jak ho opisujete, takže proč riskovat a obětovat psa...

Osobně bych si sehnala vejce bez razítka domácí, a pak bych před jeho očima občas zvedla nějaké to vajíčko na Vašem pozemku, že to tam slepice zanáší...a usmála a před jeho zrakem si ho nesla domů, že bude smaženice))Uvidíte jak je tam přestane pouštět. mmch slepice občas snesou vejce i mimo kurník, hlavně když mají tolik volnosti, tak se něktěrá může taková najít))

doplněno 30.01.14 14:20:

A kdyby chtěl volat policii kvůli vejci, tak ho nechte , bude on trapný kvůli vejci a jeho slepice tam nemají co dělat. Slepice taky zato nemůžou, že jejich chovatel je magor, těm bych taky neubližovala, cíleně bych šla pouze po něm.

zajixxx*

Víte, ono taková slepičí polévka vůbec není špatná... pokud by byla slépka na mojem pozemku, a takto provokativně nepáral bych se stím. Hlavně nestřílet vzduchovkou, a dávat otrávené pasti atd... to by byl jiný průser.

A i kdyby se přišlo, že jste mu nějakou tu slépku sebral, pousmějte se...v extrému by jste přišel o pár korun za náhradu škody. (a to se vyplatí - zaplatit cenu slépky, jak stojí ve vekochovech, za tu kvalitu,co se pase přímo z vašeho trávníku).

Hlavně jednejte trochu v "mezích", ať nemáte větší průser než soused. A tak to dneska chodí, zločinec má větší právo než oběť.

hodnocení

2x

Nevíte náhodou proč mi Váš spor se sousedem připomíná film Zítra to roztočíme drahoušku? Rozumnější ustoupí jinak bude ještě hůř.Žaloby,výhružné dopisy,dělání naschválu,soudy,volání policie,kontroly z úřadu... a to jen proto že na mne se nikdo nebude dívat...pást slepice atd...Nakonec budou jen nervy v kýblu.

doplněno 30.12.13 13:13:

kovis: myslite že už toto nejni začátek toho filmu?Bydlíme v přízemí a když on pase slepice tak furt čumí do oken.. Už jsem mu začal (v rukavicích) házet na okna ty exkrementy.

Takže jinými slovy radíte, aby tady pán nechal ze sebe dělat ještě většího blbce? Když si soused dělá s cizím majetkem, co se mu zlíbí?

hujer123*

Tak jestli má tazatel vhodné fyzické dispozice, dá se to nejlépe vyřešit mezi čtyřma očima a udělat blbce z toho souseda.

BTW, zajímlo by mě, jak soused může bydle nad tazatelem ("vytopil mě) a přitom se mu dívat do oken.

takeshi*
hodnocení

Bydlíme v přízemí a když on pase slepice tak furt čumí do oken.. Už jsem mu začal (v rukavicích) házet na okna ty exkrementy.
Nemyslím si. V tom filmu si ty rodiny nemají co vyčítat. Kdežto tady - pokud je pravda taková, jak bylo popsáno - šikanuje jedinec sousedy. U šikany má někdo navrch a druhý je utiskovaný. To je zcela jiná situace. Uvedený čin beru jako zoufalý pokus se situací něco udělat. Bohužel v momentě, kdy nemáte jinou páku, je jediným funkčním řešením rozflákat sousedovi držku. Tak, jak se to řešilo tisíce let.

kovis myslíte že to rozflákání držky někdy pomohlo?Soused podá na Vás trestní oznámení budete stíhán za napadení a pořípadě platit nemocenskou.bolestné,poškození šatu

mark*

A pokud se najde trochu "vyčůraný" soused, nebo mu nekdo dobre poradi, tak to toho, co mu dal par facek muze prijit VELICE draho, v extremnim pripade muze ztratit i strechu nad hlavou . . .

pocházím z vesnice a tam je doslova nemyslitelné, že by kdokoli vstoupil na jiný pozemek než obecní nebo vlastní. Tam jsou pravidla mnohem lépe ctěna než na neukázněných městech, kde neplatí de facto skoro žádná pravidla. Na vesnici někdo dělá problémy, tak holt někde k večeru dostane "gumoléčbu" a je klid. Mj. majetek si ohraďte plotem nebo plůtkem, což je naprosto standardní věc. Mě se zdá, že tazatel je poměrně byzmocný byť možností ochrany vlastního majetku má dost (mj. i kamery apod.)

brusinka*
hodnocení

2x

Ahoj,

něco podobného jsem zažila, jediná možnost, jak neudělat "blba" i ze sebe je, jít na to slušně. Jasně mu naznačit, že Vám to vadí, popřípadě pohrozit policií za obtěžování a pokuď by to nezabralo, tak i tak učinit. :)

Pan Václav Havel také kdydi prohlásil, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí, ale bohužel jen slepí a hluší nepoznali, jak to v tomhle státě dopadlo. Myslíte si opravdu, že ve státě kde lidi mlátěj bez zkurpulí policajty po hlavě a kopou do nich ožralí 2a půl promile, někam dojdete se slušností. Tak to jste opravdu na NESKUTĚČNĚ VELKÉM omylu. Dokud se nezavedou tresty odpovídající (nejlépě telěsné, nebo nucené práce) a lidé se budou nebát vazby apod. bude tady čím dál větší bordel. Dyť lidi se dnes dokonce do kriminálů i těší a ti druzí mají z kriminálu pr...l. Absolutně zde nic nefunguje, a slušost je bohužel v tomto státě spíše necností než cností.

hujer123*

Souhlasím bez výhrad. Bohužel je v této společnosti slušnost považována za slabost.

magdalen*

Zapomněl jste na chytrost a chytrost nejsou žádné čáry!

andrea1*
hodnocení

2x

V Občanském zákoníku je uvedeno, že soused nesmí souseda obtěžovat, mimo jiné, i chovem domácích zvířat. V bytovce by jste měli mít vyvěšen Domácí řád. Jestliže pozemky před domem přináležejí k bytovce, tak by se měl způsob užívání těchto pozemků upravit i v tomto řádu.

Jakmile začnete jeden druhému "oplácet" je to špatně. Budete si znepříjemňovat život, podávat na sebe navzájem stížnosti, žaloby, nebudete mít klid. Řešením je, vzít svědky, hlasový záznamník a pod. a dojít za sousedem, nebo mu zaslat doporučený dopis. Pořídit si fotodokumentaci a spolu s kopií doporučeného dopisu předat úřadu - přestupkové komisi. Ta spolupracuje s policií, od které nechá věc, bude-li to nutné, dále prošetřit. Potom bude sousedovi nařízeno co nesmí dělat. V případě, že se to bude opakovat a znovu podáte stížnost, tak potom už se přistupuje k finančním postihům.

Jinak ze své praxe vím, že takovéto sousedské spory mohou nabýt takových rozměrů, že se jeden ze sousedů radši přeštěhuje. Tyto spory trvají i léta. Pokud nepomůže normální domluva sousedovi, nastává problém a nezbývá, než se obrátit, jak jsem psala na úřady. Lidé jsou různí. S někým se dohodnete, s někým to nelze.

uska*
hodnocení

1x

Je tu rad hafol. MOžná se bude hodit i tato. Na svůj pidi pozemek natáhněte příčně ve dvoumetrové výšce lanko, pořádného psa na lanko s kladkou. Pes bude mít obr výběh a věřím, že sused nepujde pást své slepičk na váš pozemek.. Nebudete mít slepičince, ale psí lejna. Ty se ovšem lopatou uklízení snadno.

mark*

Je mi lito, ale soused blb muze psa velice snadno otravit a nic se mu nedokaze. V noci hodi psovi kousek bucku s jedem...

magdalen*
hodnocení

1x

Poradit neumím, ale nechápu, jak vás mohl vytopit. Snad dvougenerační domek? Mám zkušenost, že nejlepší je si takových lidí buď nevšímat, nebo vyjít vstříc, jejich cestou. Just bych jeho slépkám nasypala zrni a pochválila mu, jak hezky vypadají, čumí do oken, řeknu právě večeříme, nemáte chuť se připojit? Já vím, je to těžké, ale za ten pohled by to stálo!

alim*
hodnocení

0x

Zdravím, slepice jsou slepice a ty vlezou všude - jedině svůj pozemek oplotit. Jinak si stěžovat na úřadě, případně na PČR podat oznámení. Podívat se do katastru nemovitostí a ověřit si vlastnictví pozemků.

uska*

Prosím - jak by to tr. oznámení mělo vypadat? Na co jej podat? Na to, že slepice trousí hovňajzy kudy chodí?

takeshi*
hodnocení

On si k nim stoupne klackem a nechá je schválně lést k nám. Myslíte, že bych mohl napsat anonym? Jesná se o bytovku s pozemkem a každý si koupil svojí část a když jsem to zkusil oplotit tak mi tam házel klacky a hov.. od těch slepic takže to nemá cenu.
doplněno 27.12.13 22:32: A nedelá to jen nám, ale i ostatním. Hlavně, že má nablýskaný auto, který neparkuje ani v jedný z jeho 2garáží a nechává to pod oknama, kde to vadí ostatním.

zabu
hodnocení

0x

Taková slepičí polévka taky není k zahození.

hodnocení

0x

nedal by se u vás pořídit nějaký ten pes, soused by dal zarušeně pokoj, to mi věřte. čím větší zuby tím větší odstup. :-D

skipi
hodnocení

0x

1) Soused musí být doma. (V pantoflích u TV)

2) Vyser se do novin.

3) Zabal to a polož před dveře.

4) Zapal to.

5) Zazvoň.

6) Uteč a koukej, jak to bude zadupávat.

alegra
hodnocení

0x

Najmout si Ukrajince at mu daji bez svedku poradne pres drzku *bum*

kopromlask
hodnocení

0x
doporucuji zalozit kompost a slepicine zbirat, nebo zbirat jen tak davat do sacku a a jednou zacas pozvat kamarada a na oko prodavat, to se posere.
Do oken bych dal nejake zrcadlovefolie pokavad to neni moc scifi.
Pod jeho auto nalejt litr oleje a pozvat par ekologu.
Troska biosmradu (zertovne predmety) na spravna mista, nejlepe pres vetracku rovnou do bytu.
ATd..
Take se daji slepice otravit a souseda z kamaradama trochu potrapit.

napadlo Vás že by to soused podobným spůsobem mohl vracet?

prtka

Co takhle si pořídit vzduchovku a nějakou z těch slepic, co se prohání po vašem pozemku, ulovit. Můžete se pak chlubit tím jaká to byla dobrota a ať vám je posílá častějc :D

jir1*
hodnocení

0x

Jasně platí, kdo pěstuje zvířata MUSÍ udělat taková opatření aby se nedostala na cizí pozemek, tzn. třeba vybudovat plot.

Takže on se musí postarat, ne vy. A jestliže ne, tak to řeší přestupková komise a policie. A když ani tyto instituce, čemuž by jsem se v tomto státě nedivil, řešil bych to otráveným osivem, který bych tam (na svůj pozemek) sypal kvůli krysám, který mi lezou do garáže a dělají mi škodu - tzv. deratizace. Proti tomu nemůže nikdo nic mít :)

Jir1
To byste se divil!
Legislativní rámec v ČR Úmyslné pokládání otrávených návnad je obecně považováno za týrání zvířat a jako takové je až na vyjmenované výjimky zakázáno zákonem č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání.
Nechce se mi hledat pravidla na pokládání otravování a jedů na volném prostranství.
A pokud se pamatuji, tak § 299 a 300 trestního zákoníku na takové pamatuje.

uska*

jir1 - jen poopravím kdo pěstuje zvířata MUSÍ udělat taková opatření
Pěstují se brambory, obilniny ..., zvířata se chovají.

pep1
hodnocení

0x

Dobrý den,

to se vyřešit asi nepodaří.V každé vesnici a každém městě určitě poznáte souseda blba. Navenek jsou to velice přijemní lidé, ale v jádru jsou neskutečně sobecčtí, neurvalí a koukají jen na sebe. Pro ně je to jednání normální a diví se, když je nikdo napomene, resp. se jim snaží vysvětlit, že by bylo potřeba, aby se chovali jinak. A podávat trestní oznámení? To nic nevyřeší, jen to bude mezi vámi ještě horší. Zkuste se obrnit "nějakou" trpělivostí a myslet si své. S blbem se mluvit nedá. I já mám souseda, jednou pozdraví, podruhé se raději schová, aby nemusel otevřít pusu...už to neřeším. Blb blbem zůstane.

vw*
hodnocení

0x
Sehnal bych vazouna - "herce", který to tam zdálky bude sledovat a až bude pást, lehce vpluje na pozemek, popadne slepici, zakroutí ji krkem a pak mu s ruskojazyčným přízvukem naznačí, že jestli nebude se svými kamarádkami ten pozemek obcházet s dostatečným odstupem, tak je na řadě.

verkaa
hodnocení

0x

Těžko radit, to už je válka mezi sousedy vyprovokovaná tím, co bydlí nad vámi (tuším). Svojí část pozemku jedině oplotit. :-/ Zažili jsme něco podobného a výsledek? Stěhujeme se pryč (naštěstí do lepšího - z bytu do rod. domu). Víc podrobností tu o našem případu z pochopitelných důvodů psát nechci. Přeji pevné nervy. Ale trochu vás uklidním, opravdu platí, že na každou s.v.i.n.i. se vaří voda. V mém okolí už 2 lidi, kteří vyloženě škodili ostatním, dopadli špatně. Bohužel se to netýká těch našich sousedů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]