Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám viadrus u22 29,1 kw koupil jsem letos černé uhlí a když přiložím a nechám otevřený komín a nechám zavřenou ružici tak začne v kotli hučet (takový protivný zvuk) jak klapku od komína přivřu tak to přestane.Čím by to mohlo být komín mám vyčistěný.Děkuji za rady a typy
Děkuji za radu ,loni jsem topil koksem a abych řekl pravdu bylo to lepší,ale letos jsem vzal černé uhlí, komín je po revizi a kominík říkal, že mám komín na dva kotle tak nevím,jestli nedělám něco špatně.Občas když to moc zavřu tak se kouří i zezadu od klapy.Učím se teprve topit,pořád to kontroluju,jestli to nekouří,teplotu atd.Ted v pondělí jsem měnil zadní díl co jde z kotle do komínu, byl prasklý.
Když moc přivřeš klapku do komína,bude ti kouřit,protože ten kouř někam musí jít a hledá cestu.Ono každé palivo chce svoje a musíš na to přijít během provozu.Zkrátka systém pokus omyl.Máš regulus na řetízku?Je možné že má komín velký tah.
Pokud máš dobře nastavený řetízek,t.j. že zatopíš,necháš otevřený spodek a jakmile na kotli máš 60,nastavíš na reguzátoru také 60 a seřídíš řetízek aby byla klapka uzavřená.Změn sepnutí čerpadla na 50 st.Jestliže máš čerpadlo nastavene na 60 a regulátor také,bude se to bít navzájem. Kotel ti natopí,uzavře se a čerpadlo se pustí. Ten regulátor potřebuje chvilku než si zuase řetízek přitáhne tu klapku a pustí vzduch do kotle.
Mám čerpadlo nastavené na 45,ale poprvé při zatopení sepne při 64 a pak pokaždé na 56 a vypiná pokaždé při 44.Já bych to nastavil na regulátoru na 60,ale nemám tam napsané stupně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.