Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné vypínat bojler při vypnuté vodě?

Od: danielcz* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, možná mám hloupou otázku. Ale naučil jsem se vypínat vodu když jedeme na delší dobu pryč, z bezpečnostních duvodů,je prý 14x větší šance na vytopení, prasklým potrubým nebo přívodní hadicí k bateriim atd, než požárem:) Jedná se mi o boiler. Vadí nějak boileru vypnutá voda?, tím že v něm není tlak? ale stále docházi k ohřevu stále ty stejné vody. Boiler ohřívá vodu na noční proud a je to cca 80 litrový boiler tatramat tuším POkud bych chtěl bojler vypojit i z proudu, stačí vypnout pouze jistič k bojleru a nebo i jistič, k levnému tarifu? tu mam pojmenovanou jako cívka stykač. Děkuji za případné odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

No myslím že by to nevadilo,ale já když odjíždím na delší dobu,vypínám plyn,zastavuju vodu a elektřinu nechávám jen to nejnutnější.Takže Vám stačí vyhodit jistič od boileru a máte klid.

hm*
hodnocení

2x

Když už vypínáte vodu, vypnul bych i bojler. Proč má pořád topit zbytečně? Vypnutí stačí jakýmkoliv vypínačem nebo jističem před bojlerem.

tucap

jak už tu bylo napsané vypnout i bojler já ho vytáhnu ze zásuvky a hotovo nevim jak to máte vy a vypínam i vodárnu když by náhodou došlo k havárce tak at vyteče jen to co je v expanzce :)

danielcz*
hodnocení

diky za reakce.

vypnutí boileru u me lze jedine na pojistkové skříni přímo jističem.

asi to tak vypnu, at je radeji klid

tucap

jj ale pozor at si nevypnete i lednici at nemáte potopu z mrazáku a hlavně spoustu jídla do koše ;)

hodnocení

0x

Dobrý den,

před několika lety když nám vypnuli vodu, tak si pamatuji, že právě došlo k jeho vytečení, tudíž k potopě doma...

Nevím, zda to byla náhoda, nebo závada na boileru, ale od té doby jsme ho vždy raději vypínali při vypnutí vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]