Nejste přihlášen/a.
V červnu letošního roku nám vypršela 2 letá smlouva od dodavatele Bohemia Energy, ale podle obchodních podmínek se musí změnit dodavatel 3 měsíce před uplynutím smlouvy, to jsme v červnu prošvihli a 2 letá lhůta začíná běžet znovu.
Volal jsem na EON, jestli by to šlo k nim přepsat i s těmi sankcemi, ale bylo mi řečeno, že to nejde a musíme počkat až nám skončí smlouva v červnu 2015 a 3 měsíce předtím si dát výpověď u stávajícího dodavatele.
Narazil jsem však na článek v lidovkách
o změně občanského zákoníku a i změně obchodních podmínek a toho by se snad dalo pro změnu dodavatele využít.
(kdysi taky platilo, že pokud někdo nesouhlasil se změnou podmínek mohl smlouvu vypvědět)
Máte někdo nějaký typ jak z toho ven? Jak jsem zjistil roční rozdíl úspory by pro nás byly 3,5 - 7.000 Kč.
a proč jsi tam teda k nim lezl...asi to bylo výhodné a už není? no tak na to že lidi prošvihnou termín se přece spoléhá,nebo myslíš že ne? Zbožňuji výhodné nabídky. Já tedy ještě neviděl podnikatele, který by dolezl za zákazníkem prtože chce prodělávat.
Vaše odpověď je velmi inteligentní a velice jste mi pomohl.
No a nelezl jsem tam já, ale pantáta, který jako starý člověk na tu nabídku samozřejmě kývnul a nic nám o tom neřekl.
Já jen chci napravit škody, které vznikly.
jsem to nemyslel zle, tak se omlouvám...asi bych se šel poradit s právníkem. Neb nový OZ je tak zašmodrchaný, že je těžké se vyznat. Domnívám se ale, že nemůže platit zpětně...Odkaz na OZ jsem vám poslal. Navíc jsem někde zaslechl, ženení jisté jestli bude platit od nového roku, nebo je jeho platnost odsune na rok 2015. Chápu,žeje to prekérní situace, ale fakt nejlépe by byl nějaký bezplatný právní poradce...zkuste asociace-sos.cz/... poradenství, oni jsou dost dobří...hodně úspěchu přeji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.