Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavba příček v podkroví vs. podlaha

Od: nofear* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chystám se na výstavbu podkroví a mám otázku na použití materiálu na příčky. Podlaha je z hurdisek + škvárový zásyp a na vrchu je cca. 5cm betonu - což znamená, že podlaha není nosná. Určitě bude použit ještě podlahový rošt - jednak kvůli rozložení váhy a hlavně kvůli hluku (kdyby měl někdo nějaký návod nebo tech. obrázek na skladbu podlahového roštu i na potřebné materiály bylo by to super) Teď k těm příčkám. Chtěl bych použít SDK nebo Porfix, ale nevím zdali příčky vystavět na nový podlahový rošt nebo na původní beton.

Předem díky za rady či jakékoliv galerie

Výstavba příček v podkroví vs. podlaha

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

dá se říct, že jsem prováděl hodně podobnou výstavbu podkroví. sdk příčky jsem stavěl na záklop,potom podlahy suchou cestou (liapor,kroč.izolace,osb,plovoučka). lehké příčky z ytongu jsem postavil na příčky, které procházely z přízemí, projekt jsem si podle toho navrhl,aby mi to tak vyšlo.

fotek ze stavby mám dost,ale sem je dávat nebudu

app. pěkná půdička, tam by se to věšelo

doplněno 25.12.13 12:00:

ještě pro info. sdk příčku (předstěnu), kterou jsem vedl kolem pozednice, napříč překlady, jsem vystavěl na ocelový tenkostěnný překlad. vlastně jsem cca.20 cm před stěnu na překlady po celé délce přibodoval profil U, na něj nalepil diletační pásek a přišrouboval UD profil, tu předstěnu jsem dělal z UD a CD profilů. za ní izolace a elktroinstalace.

nofear*
hodnocení

Nějaká foto-galerie by někde nebyla? U těch příček z ytongu by mně zajímalo jestli je možné je vystavět i na ten nový podlahový rošt? Místnosti budou rozmístěné jinak než v přízemí...

olaf71*

vykašlete se na porfix a udělejte všechno z SDK a je klid v duši

doplněno 25.12.13 18:21:

něco málo máte ve vnitřní poště

hodnocení

0x

SDK bych dělal bez problémů na stávající podlahu,pkd porfix-tak tam byxh asi udělal nejaké zesílení pod příčky nebo jak píše nade mnou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]