Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám probém.
Koupili jsme celou kuchyň vč. spotřebičů. Vše funguje jak má, jen na myčku.
Je vestavěná,60 cm. Někdy funguje dokonale, ale cca 4 x za týden ( používáme ji každý den jednou) prostě blbne.
Buď:
Nádobí není umyté - zbyty od kávy,špína - jak kdybyb jsme ji nezapli.
Nádobí umyté je, ale jsou zničené sklenice, bělavý nádech - nejde umýt pak ani ručně.
půlka umytá, u půlky oba zmíněné problémy
Jen pro info. Máme velmi tvrdou vodu - používám ještě sůl-opravdu pravidelně doplňuji. Používám nejdražší tablety od JARu. Nádobí rovnám pečlivě tak, aby sedocházelo k netočení ostřiku.vidličky dáváme směrem hroty nahotu. Dáváme předmytí. Už zkoušíme i odpouštět teplou vodu, aby netekla studená (chvíli trvá, než teplá "doteče"). Problémy se vyskytují u všech programů. Myčka je zevnitř lesklá-nádobí jak čunčo-po umytí. Sítko umývám i čistím ostřiky.
Nevím. Novou se mi kupovat nechce, pokud "občas" funguje bezvadně. Furt si říkám, že problém musí někde být, že pokažená neni.
Nenapadá vas někoho kde může být problém? Díky
Bělavý nádech na skle dělá agresivní mycí prostředek; prostě některé sklo (zvlášť to dříve vyrobené) do myčky nepatří. Nedá se to napravit ale dá se z toho poučit.
Nedobré umytí se nám čas od času stává taky, obvykle když některá část nádobí způsobí, že se nedokonale otevřou dvířka s mycím prostředkem nebo se neotáčí kropicí ramena.
Nabělavý nádech sklednic dělá to, když není v myčce sůl - nejedná se o zašlé sklenice ale o klasické za těch 9,- z Ikei. Je to prý vodním kamenem. Logr a tyhle věci do myčky nedáváme. Zkusím prověřit to relátko a pod. Značka Candy
Levné sklenice do myčky nepatří..ač se píše ano.
Pokud použijete tabletu zásobník soli se teoreticky "neotevře" ...
Logr z hrnků anebo mák z tálířů vždy umýt vodou...
Pokud máte tvrdou vodu tak všechny tablety vyhodtě nic vám to nikdy neumyje...
Klasika sůl+prášek+leštidlo umyje nejlépe... ne nadarmo trvají většinou tableto programy déle...
NAvíc pokud myčka nemá tableto program a tablety se užijí opět to nemyje nejlépe...
Navíc pokud je extra tvrdá měl by se na zásobníku soli nastavit max. přísun soli do obběhu...
doplněno 26.12.13 17:16:Asi první majitelé myčky z tísíce kterým klasika meje hůř než ty úžasné kombinace...
A pokud nemáte poruchu... zvláštní, ale vždy to končí stejně...
Čím víc problémová je myčka tím spíš je chyba mezi myčkou a návodem...
Jen by mě zajímalo jak se pozná levná sklenice - v Ikea jsou za 9,- ale v asku, mobelixu a kiku ty samé jen za 49,-. ale výrobce stejný? Tak jak vypadá drahá sklenice?
Logr a podobné hnusy myju vodou, v myčce nejsou
Nemáme tableto prgram,ale klasiku - 70st, 65st, eko a rychlo program
Přísun soli je nastaven na max a dle výrobce i pokud je tableta tak sůl jde ven dle nastavení což je max.
Klasický prášek+leštidlo a sůl je na prd, to neumeje vůbec - vyzkoušeno...
Já jsem jen typický uživatel myčky a po několika pokus-omylech jsem našel jeden program, který myje. Šedé sklenice jsem taky měl, neumyté příbory taky. Myčka má několik různých, rádoby expresních a rychlých mycích programů, tak ta všechny jsou na ... nemyjou.
Jedu jakýsi program co trvá 124 minut, teplota 50 a nádobí je jak z reklamy. Myju na prášek, sůl, leštidlo nebo jen tablety a super. Podotýkám, že nikdy nekupuji levné věci. Na to nemám. Vždycky střední cena, vyplatí se.
Nam to taky obcas jakoby vubec neumeje, ale neprisel jsem na to, cim to je.
K tomu ostatnimu, pouzivali jsme SOmat, Calgonit, Jar...se vsim problemy. jedno neumylo, druhe delalo chvili fleky, pak je zase nedelalo. Zkusili jsme daleko levnejsi tablety z DM a od te doby nepouzivame nic jineho.
Takze problem s neumytim bude problem v mycce, zbytek bych sazel na pripravek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.