Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje barva na umakart?

Od: rhodian* odpovědí: 10 změna:

Existují nějaké barvy (v odstínech) které je možné použít na umakartové jádro koupelky v panelákovém bytě, tak aby i při vlhkosti v důsledku sprchovaní barva vydržela. Děkuji za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nedoporučuji natírat umakart.Vždyť je celá řada úprav,které jsou kvalitnější,než barvy.A možná i levnější.Nejlevnější a nejspolehlivější je polepení jádra dekorativním linem.Práce je rychlá a výsledek uspokojivý.Postup na požádání zašlu vnitřní poštou.

JABRAKA

fave2*

Dobrý den, dovolte, abych Vás pozdravil. V současnosti řeším podobný problém, jaký je v diskuzi. Mám sprchový kout a na zadní umakartové stěny chci nalepit něco, co by vypadalo o něco lépe. Zaujal mně nápad s PVC ( a nebo PVC čtverce... ). Pokud byste mi mohl na e-mail zaslat návod, popřípadě nějaké foto byl bych velice rád. Vydrží lepidlo vlhkost a teplotu ( páru? ) a taky jak vyšešit roh a případný přechod...

Moc Vám budu vděčný za Vaše rady. V úctě František Veselý, Hodonín

P.S. Původní umakart mám již natřený spec. barvou a lakem - docela to vydrželo, jenže jsme nesundal rohové černé těsnění a tak zpod barvy prosvítá a okolí prosakuje do tmava.

fave2*

Dobrý den, děkuji za odpověď, ale můj dotaz byl směřován přímo na autora Jabraka a jeho článek viz.: Nedoporučuji natírat umakart.Vždyť je celá řada úprav,které jsou kvalitnější,než barvy.A možná i levnější.Nejlevnější a nejspolehlivější je polepení jádra dekorativním linem.Práce je rychlá a výsledek uspokojivý.Postup na požádání zašlu vnitřní poštou.

Prosím tedy znovu o konkrétní odpověď na můj dotaz a taky případné praktické rady na lepení PVC...( Jaké PVC, lepidlo, rohové lišty, čeho se vyvarovat...)

Již jsem rozhodlý za náš rohový sprchový kout nalepit dekorativní PVC ( než vyhraji na Sportku :)), proto uvítám jakékoliv rady. Taky ocením tip na kvalitní rohový sprchový kout 80x80 ( Ravak nám časem oprýskal...) za solidní cenu.

Děkuji všem za přínosné rady. V úctě František Veselý

bruto

Dobrý den,byl bych moc rád kdyby jste mi mohl zaslat postup na polepení jádra dekorativním linem.

Předem děkuji.

fave2*

Já taky! Žádal jsem už 2x, autor Jabraka nereaguje...

pppetr

Dobry den, rad bych se pripojil k ostatnim a poprosil o zaslani navodu na polepeni umakartu dekorativnim linem. Dekuji P.

milhaus84*
hodnocení

0x

jakoukoliv syntetiku...důležitější než barva je spíše příprava podkladu - určitě je nutno ho zdrsnit a odmastit, když už jste si zvolili variantu nátěru;)

ab*
hodnocení

0x

Jestli tedy mohu - vykašlete se na nějaké lakování - rozhodně to nedopadne dobře , protože i když umakart zdrsníte , tak se vám NIKDY nepodaří ho úplně odmastit a barva se vám začne loupat . Já jsem to už před více jak 25 lety vyřešil nalepením obkladaček - nejlepším lepidlem je CHEMOPREN ( dříve Alkapren) - a dodnes to drží . Můžete to nalepit na drážky , které pak vytmelíte a nebo jako já - těsně k sobě na vazbu jako cihly . Před těmi lety jsem sehnal obkladačky pod rukou - dnes vám "nezávidím" - je to nepřeberné množství typů a vzorů

ab, pokud to natře penetraci PPB, tak na tom bude držet vše!

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se někdo rozhodne upravovat umakartové jádro,prhlédněte si tuto ukázku,je tam i video,jak se to dělá.Osobně mě to vzalo.

JABRAKA

barker.ca/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]