Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec rosení nádržky WC

Od: uska* odpovědí: 10 změna:

Narazila jsem na radu jak zabránit rosení wc nádržky na vodu. Stačí dát do nádržky uzavřenou láhev (zavařovací nebo plastovou) s vodou. Voda, která je v láhvi redukuje přitékající vodu a je po rosení. A má to i další výhodu - menší spotřeba vody při splachování.

Nechce se mi věřit, že je to tak účinné a jednoduché. Odborníci a páni kutilové, co vy na to? Máte to někdo vyzkoušené? Teď před vánocemi se mi experimentovat nechce, abych nakonec na štědrý den nechodila s kýblem do potoka pro vodu. Děkuji za postřehy. Uška

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Teoreticky to může dělat to, že v nádržce díky tomu zůstane těch 1,5 l temperované vody. Ale podobnou věc lze nastavit seřízením vypouštěcího mechanismu (i když chápu že pro blondýny bude snažší tam hodit tu flašku). Osobně si myslím, že efekt bude velmi slabý.

edison
hodnocení

4x

Po letitém rosení plastové nádržky,vybavené polystyrénovou vložkou jsem ze zoufalství zkusil radu- do nádržky vložit PET láhev, i když jsem tomuto nápadu nevěřil.S překvapením jsem zjistil, že stačila 0,5 litrová láhev naplněná vodou a ejhle-je po rosení a na podlaze ani kapka.Děkuji za bezva jednoduchou radu.Zdeněk.

hodnocení

2x
Na studené nádrže se zvenku sráží vzdušná vlhkost. Toť vše. Pokud je místnost hajzlíku větrána, vlhkost vzduchu je nižší. Pokud je místnost vytápěna, teplý vzduch absorbuje více vody.
Takže fyzikální zákony platí. Doporučuji snížit vlhkost větráním a snížit teplotu v místnosti.
Nepokládat jen prkénko, ale i poklop, nevysedávat na hajzlíku dlouho. Zapínat ventilátor!
uska*
hodnocení

Hejkálku díky za nápovědu, ale doplním. Na Wc je okénko, běžně otvírám, netopím tam, navíc automaticky sepne ventilátor při 55% vlkosti. Dle mne je příliš studená voda na přítoku, hlavní uzávěr je 2 m od wc a bydlím na horách. Rosí se mi wecko jen v přízemí, v podkroví málo kdy, to musí být venku mínus 20 st.. Po svátkách vyzkouším PETku a dám vědět.

hodnocení

1x
Osobne bych jako prvni zkusil privrit napousteci kohout. Tim se zpomali napusteni nadrzky a voda bude mit sanci se trochu ohrat.

paw*
hodnocení

0x
Ti vyzkousejte a mate to. Nevim proc s kyblem do potoka. Lahev vlozit a pripadne zase vyndat, nic sloziteho. Ale z principu to chodit asi muze. Ta lahev ma vliv na stabilizaci teploty. Trochu zalezi na objemu nadrzky a rychlosti pritoku, ale proc ne.

uska*
hodnocení

paw- jen mám strach, že něco pokazím a nepůjde splachovat. Nebo petka se šprajcne a bude se voda napouštět pořád a vytopím se. A na vánoce bez hajzlíčka by bylo blbé.

hodnocení

0x

10let jsem pracovala v jedné agentuře. Tam se pilo šampaňské. A to tak, že dost. Nikdy nikdo nebyl opilý, protože jsme museli stíhat práci a to bez omylů, protože šlo o dost velké peníze. Ale mnoho spokojených příchozích přinášelo láhve rychlých špuntů, jako poděkování. Aby to nebyl úplatek, ihned jsme to otevírali. Fungovalo to takhle po mnoho let. :D A také bezvadně fungovalo to, že jsme láhve schovávali do nádržky na wecku, kde je nikdo nikdy neobjevil. Je pravdou, že se jednalo o nádržku nahoře, pod stropem, se splachováním se sňůrkou. Byly jsme jen dvě, které jsme tak vysoko dosáhly. Nikdy se splachování nepokazilo a láhev byla velmi vychlazená :) *smich*

uska*
hodnocení

Musím se pochlubit. PETka v nádržce zabraňuje rosení nádržky (do výše přítoku) asi z 80 %. Nádržka je sice vlhká i při přivřeném přívodu vody, ale to hlavní je, že voda nekape na zem. Učíme se sundávat dolů i poklop ne jen prkénko. Do nádržky si mi vlezla je petka 0,7 l, stojí tam jak přibitá, nic se nezadrhlo, nic se nepokazilo. A to je přes vánoce u nás frmol na WC, při běžném provozu bude stačit vlhká nádržka asi sama osychat.

brok*
hodnocení

0x

Na hotelu se mi stalo, že si tam host chladil láhev z koňakem. Plovoucí láhev zablokovala plovákový ventil a voda protékala. Byla to velice příjemná oprava VC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]