Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čov BC-4

Od: honzmalatny* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám čov BC-4 a mám problém v tom,že se mi nějakou záhadou neusazuje kal,ale odtéká mi do nádrže za ní.Proč to netuším.Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pravda, vůbec tomu nerozumím, ale napadlo mě, jestli ten tvůj aparát není spadlej do nějaký volby čeření nebo zamíchání obsahu a proto se to hrne dál. Podíval bych se asi na její(čističky) nastavení. Kde to má být a kde to je. Návod třeba napoví. Ahoj.

honzmalatny*
hodnocení

V tom to asi není,čov funguje na princibu provzdušňování a v dosazovací nádrži by měl kal sedat ke dnu,ale nesedá a odtéká odtokem pryč.

hodnocení

0x

Scie mám AT6, ale koukal jsem se na foto BC-4 a pokud je ČOV správně nastavena, tak kal nesmí sednout a vlastně se neustále přelévá. Kdyby si to trvale sedlo, tak by z toho byl po čase kámen a ČOV na vyhození...

Co na to výrobce? Uváděl ČOV do provozu?

Přelévání do další nádrže chápu jako do další komory v ČOV, nebo doplňkový filtr mimo ČOV?

honzmalatny*
hodnocení

On ten kal má klesat v dosazovací nádrži a ode dna je tlačen mamutkou zpět do první komory.Kalu tam hodně být nemůže.před 3 měsíci jsem čovku vybíral úplně do mrtě.Nádrž za čov mám k zalévání trávníku..

edge*
hodnocení

0x

Možná je špatně dimenzován pro vaši potřebu a kalu je tam odedna až po vrch. Já nemám zkušenosti jeslti fungují ty odpadové bakterie v pytlíčcích či nikoliv ale vyzkoušel bych to do záchodu nasypat. Ikdyž ty jsou určeny vlastně do septiku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]