Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám cca 2 roky kotel od Prothermu TIGER 24 KTZ..
1/ Vypnu kotel, tak cca do minuty slyším ránu, jako by někdo hodil bouchací sirku. Kde je problém?
2/ Jak správně zapojit a nastavit termostat (Siemens RDE 10.1), tak aby kotel běžel v dobu, ve kterou chci. Ať dělám, co dělám dle, tak se mi tak nedaří, dříve bez problému.
3/Mám byt v přízemí o velikosti 2+1, max.ho vytopím na 22 °C, je to normální? Dá se kotel nějak vnitřně poupravit?
Ahoj. A zase to samé. Ta rána vychází konkrétně z čeho? Z kotle když systém vypne hoření? Spíš tohle by měl nějaký znalý servisman prohlídnout. Tady už jde o bezpečnost. Je to plyn a taky by z toho mohl být letecký den!
Bod 3: Čím je řízeno to vlastní vytápění? Co takhle přidat na regu na 23 nebo 24? Další štelováky jsou i na kotli a když není nějaké rego zapojené tak mají přednost a musí se přidat tam a pak tu teplotu brzdit v místnostech termohlavicemi. Ty tam máš?
1.Ak vypnete kotol sietovým vypinačom počas horenia ,alebo iba počas 3 min ochladzovania -beh čerpadla ,tak to je hrubá chyba.Kotol sa ovlada iba izbovým termostatom a ten rozhoduje o zhasnutí plamena .
2.Kotol KTZ 24 má bezpotencialový termostat a topí vtedy ,ak jeho 2 kontakty sú spojené a pri rozpojení vypne .Ak nie ste schopný naštudovat manual k naprogramovaniu programatora-termostatu urobte toto. Odpojte dočasne 2 droty y termostatu a tvrdo ich spojte.Musíte mat ovšem všetky radiatory s termostatickými hlavicami a v jednotlivých místnostech nastavit na 3-4 .KOtol bude ovladaný zabudovaným kotlovým termostatom asi až na 75 st a vtedy vypne sám..Vy možete sietový vypinač vypnút iba v čase ked plyn kotol sám vypnul a dobehlo 3 min ochladzovanie oheh čerpadlom.Namual a Termostat Siemens zadajte technicky zdatnejšiemu priatelovi, až to ubobí za vas.Riešenie bez termostatu je odporučené i v manuale výrobcom ,tak sa neobavajte
3. 24 kW je obrovský výkon -postačujúci na poschodový dom a nie 3 izbzy..Sám si odpoverzte ,kedy bol u vás servisák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.