Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si doma vyrobit chlazení na pivo

Od: tigrine* odpovědí: 12 změna:

Ahojky,

nemáte někdo zkušenosti s "podomácku" vyrobeném chlazení na pivo? Z čeho se dá udělat chlazení?*nevi*

Nebo jestli nevíte nějaký odkaz, kde je postup, byla bych moc moc vděčná.;)

Předem děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

3x

Vemte plastový kybl 15 až 20 litru (jsou v tom různé malty, barvy atd.), do něho stočte několik metrů plastové průhledné 3/8 hadičky s výpletem (dostané koupit v železářství, OBI atd). Jeden konec hadičky napojíte na sud a na druhy namontujete čepovácí pistoli. Hadici v kyblu obložíte PET lahvemi s ledem a zalejete studenou vodou. Po roztátí ledu v PET-kách je měníte za další zmrzlé. A vzhůru do bezvědomí! *pivo*PS.Správně by v tom kyblu měl byt stočený had z měděné trubky, ale to je dost náročné na výrobu.

jabraka*

To stafan:

Ta plastová trubka je v pořádku,Pro pivo by musela být cínová nebo aspoň měděná pocínovaná uvnitř.To by stálo majlant.Vyrobit z ní pak chladicího hada by už problém nebyl.

JABR

stafan*

Ano Jabrako, samozřejmě mate pravdu. Tak nějak jsem to myslel, vyžíhat a stočit měděnou trubku se da na koleně, a taktéž vím jaký je problém s měděnkou. Nechtěl jsem jit do detailu, ale viděl jsem už takové chlazení. Jednak to vypadalo inteligentně a pivino bylo jak ze sedmého schodku. Zdraví Stafan.

tigrine*

Děkuji moc, je to super nápad... *ua*

Je potřebné si uvědomit , že účinějšího chlazení dosáhneme , prouděním chladicího media. Npř. Lahvové pivo vychladíte dokonale za krátkou dobu , když jej postavíte pod pomalu tekoucí vodu z vodovodu , která obtéká lahev.

Dalšíím známým způsobem je , nádobu z pivem obalit nějakou násákavou textilíí (plstí , molitanem ) a pod. a dokonale navlhčit vodou. Voda se odpařuje a tím odebírá teplo z obalené nádoby . Přirovnal bych to k tomu jak vás chladí , i v parném létě mokré tryčko či oděv.Na vojně se pro tento účel používaly , polní lahve s plstěným obalem.

jabraka*
hodnocení

2x

Já bych to viděl na agregát ze staré chladničky.Plastovou nádrž a do ní vnořený výparník.Regulace musí být nastavena na poněkud vyšší teplotu,aby to bylo jako ze šestého schodu.Pokud by to mělo být napojeno na pípu,bylo by to složitější kvůli utěsnění.

JABRAKA

tigrine*
hodnocení

Děkuji mnohokrát;),ale kdyby někdo věděl něco více...

slonbonjohn*
hodnocení

1x

No, kdyby se jednalo o nárazovou akci, tak postačí namrazit PET lahve a obložit soudek. Než lahve roztají, není co chladit.;)

wwm
hodnocení

0x

Já používám original ledničku

Jak si doma vyrobit chlazení na pivo

xxxxxxxxxxxxxxx
hodnocení

0x

JÁ JSEM KOUPIL KLASICKOU AUTO TAŠKU NA 12v A PŘETVÁŘEČ Z 220 NA 12 STEJNOSMĚRNÉHO. DO DANÉ TAŠKY JSEM SMOTAL HADA Z MĚDI NA JEDNÉ STRANĚ DOLE JE PŘÍVOD A NA NOŘE Z BOKU VÝVOD NA KOHOUT.. TYTO TAŠKY JSOU ODIZOLOVANÉ TAKŽE KRÁSNĚ STUDENÉ PIVEČKO. AKORÁT POKUD KOUPÍM NOVÝ SUD TAK ČEKÁM CCA 5 MIN A DO TAŠKY NALEJI STUDENOU VODU.TO JE CELÉ KOUZLO.

cacab*

A to se do ní vejde celej sud?

xxxx*

ta taška slouží jako klasické chlazení , kterým to pivo protéka tou smotanou trubickou, ta taška vlastně hcladí je tu trubičku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]