Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Podobný dotaz tu byl jednou položen ale zeptám se jinak. Jak se může bránit šikaně (šmírování) sousedů, kteří nejsou majitelé bytů, ale jenom žijí v podnájmu člověk (muž) žijící si vlastním životem a nemá zájem o navazování pochybných "přátelství" se sousedy jakéhokoli typu. Důvod v minulosti nepravdivé pomluvy, očerňování, odcizování bot a oděvů z terasy atd. Jedná se o bydlení v bytovém domě pozůstávajícího ze samostatných bytových jednotek.
A z čeho je možné usuzovat na šikanu a špehování? Sousedé ať jedni nebo další nedodržují jak domovní řád, tak zákony ohledně dodržování nočního klidu. Kontrolují příchody, odchody zmiňovaného muže. Na společné zdi (byt) si umíístnili satelitní repra z domácího kina a když zjistí že je majitel bytu doma, tak v přerušovaných intervalech pouští extra hlasitou hudbu, dunění, že se třesou I police a čekají řehtajíc se jak bude reagovat.
Nejčastěji to zkouší po 22 hod. Přivolaná policie moc nezmůže. V léťe dokonce přistavili k bytu auto a troubili aby nebylo možné spát, nasvěcovali okna atd.
Když bylo podáno trestní oznámení vykutálení sousedé začali vycpávat poštovní schránku různým odpadem a letáky.
Má někdo zkušenosti jak se takovýchto sousedů, retardovaných smažek efektivně a rychle zbavit? Vím že škodná se střílí a co sousedé... Městský úřad a policie jsou prozatím sterilní.
Nevím, nakolik je synopsis fabulací, ale v rámci platných zákonů existuje jediné řešení - odstěhovat se. Práva se nedomůžete a pokoušet se dohodnout je absolutně k smíchu - ausgerechnet budou podobnou snahu sabotovat. Mimo právní rámec existuje řešení spousta, ale s ohledem na paragraf nabádání k trestnému činu je nemohu ani uvést. Vítejte v demokracii.
S tim budete mit asi pravdu, kdyz vezmu v potaz snahy o lidske domluvy s majitelem v letech minulych a predcasne vypovedi mych podnajemniku v letech 2008,2009 y duvodu uy uvedenech (obtezovani, hluk), tak jina moznost asi nebude. Uvidim ak dopadne soudni rizeni a jsem predevsim zvedav na motivaci lidi proc maji duvod se do nekoho navazet a snahu si nekoho "ochocovat" yneprijemnovanim zivota. Vymahani financni nahrady bude urcite nasedovat...
No, tak já tedy INVESTOROVI76 úplně v pohodě věřím. Protože jsme si kdysi koupili byt, kde jsme vydrželi jen dva roky. Původní majitelka věděla, proč jej prodává . Že měla stejné potíže jako my, jsme se pak dozvěděli od vzdálených známých, co ji znali. Nad námi bylo bývalé drogové hnízdo (což v paneláku zvenku nepoznáte, že), hodně často "navštěvované" policisty. Ti majitelé, co v bytě bydleli dělali bordel hlavně v noci, dodnes tam prý jejich psi budí celou půlku paneláku. Nejsme první rodina, co se z toho domu hrůzy odstěhovala. Jelikož jsme bydleli pod nimi, nejvíc jsme to odnášeli my. Řešilo se to přes policii, ti majitelé nám pak např.odstřihli TV (a tím i všem po námi-opraváři nám řekli, že to museli udělat zcela záměrně). A touhle pošahanou rodinou to nekončilo. Asi o 4 patra nad námi bydlela schizofrenická paní s přehozeným rytmem života-spala vždy ve dne. Z bytu vycházela tak jednou za měsíc, no, byla takové to strašné strašidlo-já ji za ty dva roky viděla jen dvakrát. A ta třeba až 30x za noc bouchala do zdi asi nějakým velkým kladive. Protože každou noc byla vzhůru, bušila nepravidelně, třeba co hodinu nebo čtvrt, někdy bouchla jen 3x za noc, jindy si nedala pokoj vůbec. Kdo nespí jak buk, tak to s námi řešil. Mě to budilo děti, nejhorší to bylo, když měli horečky. Domluvit se s ní nešlo, protože nikdy neotvírala a příbuzné neposlouchala. Nakonec se to řešilo přes policii a díky tomu, že do toho vstoupilo i družstvo (byt byl NAŠTĚSTÍ) družstevní, přestala bouchat úplně! Kdyby nepřestala, byt by ji zabavili. Její příbuzní nám říkali, že ji lidi stále zalepují zámek do bytu apod., no a já na to: "Divíte se? Když jdou každý den nevyspaní do práce?Ona přece bouchat nemusí a NESMI, ale spát se musí!"
Dříve jsme 6let spokojeně žili v jiném paneláku, takže opravdu vím, proč už jsem nechtěla riskovat další blázny v paneláku (stačí jedni a už je peklo!) a pořídili jsme si dům. A máme klid!
Pokud nechcete použít násilí, tak vám zbývá jen zákonný postup, odstěhovat se (prodat cikánům), či nenapadnutelný boj. Nepíšete, čí je barák. Navštivte fikaného právníka.
kazdy v baraku jsme majitele ale uz ne kazdy tam primo bydli, po x letech je z toho spis ubytovna. take jsem pronajimal a bohuzel ten problem zazil i na vlastni kuzi. snaha o pratelskou domluvu nikdy nefungovala, tedy maximalne na 1 den. pak jsem nastesti 5 let bydlel v praze a zkousel pronajimat. bohuzel 2 slusni najemci, kterym vse hradila firma predcasne odesli uz kvuli popisovanym problemum.
majitel ktereho jsem znal mel oblibu v hudbe a chodil hrat na zabavy, jestli jeho nynejsi najemnici jsou stejneho razeni netusim ale problem je stejny a vse se opakuje nanovo... jenom s jinymi lidmi...
kazdopadne pravnik to ma v ruce a jak rika bude nutne zajistit dukazy, pry prokayovani takovych provokaci bude obtizne ale ne nemozne,
btw, jinym v baraku to take vadi ale jsem jen jeden z mala co obcas vola MP a jediny co ma byt hned vedle...
Otravovat majitele bytu, všemi prostředky, ať si to taky užije, dokud je nevystěhuje. Jiná možnost není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.