Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake tesneni do spaletovych oken

Od: lekvii* odpovědí: 19 změna:

dobry den preji,opet zadam o radu,jake byste mi doporucili tesneni do spaletovych oken,a zdali mam zanechat puvodni plechove tesneni (pripade odstranit) vlozit nake gumove.dekuji s pozdravem David

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Úpravy špaletových oken mi dnes připadá jako anachronizmus.Ale nic proti nim.Pokud nejsou někde vyhnilé,vyplatí se rekonstrukce.Ale šel bych cestou zabudování dvojskla do vnějších křídel.Není to zase moc velký problém.Problém vidím,jak jsem vytušil z dotazu,ze stávajíciho kovotěsu,který se v šedesátých letech velmi rozšířil.Je totiž přibit do rámů tisícem křebíčků,které se musí jeden po druhém dokonale odstranit,aby se mohla vyfrézovat drážka na upevnění silikonového těsnění.Pokud jeden přehlédnete,zničí se nože frézy.

JABRAKA

lekvii*
hodnocení

a neznate nakyho vyrobce tohoto tesneni,nebo konkretni typ?je toho spousta nevim jestli prilepit na plochu okna nebo frezovat drazku a vlozit tesneni.

stafan*

V každých slušnějších domácích potřebách nebo železářství, dostanete koupit samolepící těsnění vhodné do oken a dveří. Cena 1 bm se pohybuje kolem 5 - 7 kč . Těsnení je v různých sílách a profilech a od různých výrobců. Podívejte se např. na www.texim.eu. Okno je třeba odmastit (očistit) např.tech.benzínem a pak těsnení drží dobře. Vydrži i několik let. Frezování starých oken se nevyplatí.

lekvii*
hodnocení

take dekuji za radu,ale proc si myslite ze se nevyplaci frezovat drazku pro tesneni?je to narocnejsi nebo...

opatrně na samolepící tešnění, nemívá kvalitní lepidlo! (ale není těsnění jako těsnění)

hodnocení

2x

lekvii, souhlasím s Jabrakou, není vhodné "jen"vložit těsnění. Je potřeba posoudit celkovou rekonstrukci - opravu oken. Rovněž souhlasím s Jardou umístit do venkovního křídla dvojsklo viz: astro.sci.muni.cz/...

Pokud ale nemůžete dělat nic jiného nežli těsnění, doporučím silikonové viz: okentes.inshop.cz/... , lepený na neutrální silikon. Dost to pomůže, hlavně utěsnit kvalitně vnitřní křídlo.

Plechové těsnění odstraňte, hřebíčky zaťukejte důlčikem, řádně očistěte, (třeba i natřete barvou), přesně naměřit a kvalitně přilepit. Funguje to!

lekvii*
hodnocení

dekuji za radu a pokusim udelat oboji jak presklit tak pretesnit.diky a preji hezky den David

není zač, klidně se ptejte dál

lipos
hodnocení

0x

Doporučuji odstranit původní plechové těsnění včetně hřebíčků. Používám na to ostré široké dláto. Pokud nejsou hřebíky zarezlé, jde to téměř samo, pokud jsou zarezlé, něco není se dřevem v pořádku.

Dále doporučuji odstranit staré nátěry, okna obrousit, v rozích sešroubovat ocel.úhelníkem (pokud nejsou), napustit vhodným napouštědlem, mezery zatmelit silikonakrylovým tmelem a přetřít několika vrstvami kvalitní barvy. Skla ve vnější oknech dokáže šikovný sklenář nahradit za moderní dvojsklo i s vhodným přelištováním (doporučuji dřevo). Doporučuji se přímo obrátit na sklenáře nikoliv na "renomované" firmy. Gumové těsnění doporučuji zvolit nalepovací, protože stará okna jsou často "přihoblovaná", sedlá v pantech apod. a lepené těsnění bude přesně kopírovat tvar rámu nebo křídla.

Tímto způsobem lze ze starých špaletových oken, která nejsou vyhnilá, získat kvalitní okna, která budou dále sloužit.

rumcajs*

já na zatloukání řebíčků radši používám malý prubojník,dotaz na prof.milana máte vyzkoušený konkrétně nějaký profil těsnění na nalepení ,jinak si myslím že lipos podal vyčerpávající návod

Já jsem používal sikonové těsnění a lepil jsem ho neutrálním silikonem. Špica!

jabraka*

Pokud se hřebíčky schovají a lepicí těsnění neuspěje,pak nastane problém,jak ty zapuštěné hřebíčky vytáhnout,protože frézovat drážka už nepůjde.Proto v každém případě doporučuji hřebíčky do jednoho vytahat.

JABRAKA

proto já jsem volil silikonové těsnění a...

rumcajs*

tak pane profesore ještě jednou máte vyzkoušený nějaký konkrétní profil těsnění kulatý nebo jiný co jste kokretně použil teda jestli to není vaše tajemství prozradte prosím

Zvolil jsem okentes.inshop.cz/...

a podle velikosti jsem použil SILLEN A1, nebo SILLEN A2.

Jsem několik let spokojen!

jabraka*
hodnocení

0x

Toto švédské těsnění by bylo asi nejlepší,ale na tento systém jde použít i řada dalších profilů.

JABR

lekvii*
hodnocení

0x
nasel jsem toto tesneni od Kralovo hradecke firmy TEXIM myslite ze bude dostacujici je to profil D samolepici,a nebo pouzit profil P:)),nebo mate naky jiny?nevim je toho opravdu spousta.dekuji
Jake tesneni do spaletovych oken

lekvii*
26.04.09 12:56
hodnocení

0x

nebo

Jake tesneni do spaletovych oken #2

lekvii*
26.04.09 12:56
hodnocení

0x

a nebo

Jake tesneni do spaletovych oken #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]