Nejste přihlášen/a.
Chceme s manželem koupit byt ale nemáme zkušenosti s českými právníky. Poradte prosím nějakého právníka se kterým jste měli dobrou zkušenost při koupě bytu.
Zdravím . Nezlobte se , ale nejdříve by jste asi měli napsat o jakou lokalitu se jedná. Já právě v této době také kupuji další byt. Musím to zvládnout ještě do konce roku. Od nového roku se mění legislativa a než to právníci nastudují tak můžou udělat nějakou chybu. Dával bych přednost JuDr , který se zabývá realitami a byl starší 40 let. Ti mladí Mgr mají akorát velké sebevědomí a dražší auta. -životní zkušenost. Peníze do advokátní úschovny . Je za to poplatek , ale vyplatí se to i když v české republice? A nebo potom k notáři. Velmi důležité je taky , aby právník zjistil kdo je skutečný majitel nemovitosti a že na ni neležejí žádné dluhy.
Nevím, k čemu je dobrý právník při koupi bytu.Sestavit si znění kupní smlouvy můžeš sám.
JABRAKA
na co je dobrý právník? např. můj kolega v práci si na můj nátlak právníka sehnal, a nakonec mu právník ušetřil dost peněz, když "vyhrabal" někde, zatajený závazek na kupovaný byt ve výši 450tis.kč. Tak se to dalo do smlouvy a bylo. Bez této znalosti, by ten dluh přešel na kupujícího. Ten právník věděl, co a kde prostudovat, kde může ten závazek být. prostě: uměl sehnat ty správné informace. A to nikdo, kdo se tím neživí, neumí.
Peníze do notářské a nikoliv advokátní úschovy. Je to dražší ale spolehlivější. Notář je někdy ochoten i zajistit zaplacení daně. Na vše vystavit zvlášť smlouvu. Zvlášt na koupi nemovitosti, zvlášť na notářskou úschovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.