Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SATELIT nehraje CT1,CT2 a par dalsich

Od: acer® odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu. Už asi 14 dní mi přestalo jít vysílání ČT1,ČT2, ČT24 vše na kmitočtu 12525V a není signál.

U ostatních programů signál je a hrají. Koukal jsem na tmobile odkud mám kartu a kmitočet souhlasí.

Je tu někdo co by poradil co s tím?

Dnes jsem zkoušel hýbat s parabolou a signál jsem nechitil, spíš vypadlo to ostatní.

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A před čtrnácti dny (odkdy ti programy nejedou) tak byl velký vítr, že?

Takže máš posunutou parabolu a nechytneš některé programy.

Musíš doladit parabolickou anténu tak, abys programy znovu chytil. Pokud se v tom trošku nevyznáš, tak požádej někoho známého a nebo zavolej odbornou firmu.

hodnocení

To jsem přesně tušil, ale jsem chtěl to potvrdit. Takže to není jen nasměřovat na družici a buď jde vše nebo nic.

Tak jo zkusím tam dát tu frekvenci a budu sledovat signál.

DÍKY MOC.

hodnocení

Zdravím. Včera jsem zkoušel už po několikáté hýbat s parabolou a bez úspěchu.

Je normální, abych viděl jen některé frekvence? Ptřebuji 12525V a nejde.
Také mě překvapuje, že někteří lidé mají satelit natočený jako já a jiní ho mají jinam.

Mám ho podle návou TMobilu jižně 170°.

Poradíte někdo v čem by mohl být problém. Ideální je hledat signál na ČT 24, ale v recieveru momentálně není.

Děkuji.

To, že někdo ze sousedů má jinak natočenou parabolu nic neznamená. Na obloze je mnoho družic a někdo může chytat jiné družice, než Astru na pozici 23,5°E.

Těžko se dá na pár řádcích popsat postup nastavení paraboly.

Buď si najdi na internetu nějaký podrobný návod a nebo postupuj podle návodu k satelitnímu přijímači.

Pokud máš skype, tak si můžem zavolat a zkusit to vyřešit na dálku.

Napiš mi tvůj skype-kontakt do vnitřní pošty.

hodnocení

Tak jsem to odeslal.

Jedu koupi pecivo tak az prijedu a budu online.

Děkuju ti.

Zavolej nebo napiš mi na skype kontakt, co jsem poslal vnitřní poštou.

hodnocení

Zdravím.

Tak jsem zkoušel, jak kolombo poradil zatím jsem na tom stejně.

LNB jsem nechal pouze jeden a od něj to vede přímo do recieveru.

Nastavil jsem s 12525V čt1 atd.. a ladil. Podařilo se mi najít signál, ale ve finále to byly jen němci. Asi jiná družice.

V současnosti hraje pouze nova. Ostatní frekvence nemají signál. Nechápu to.

Přeji krásný nový rok

Tak to mne vůbec netěší žes to neopravil.

Napiš kdy se budeš moct znovu vrtat v nastavení paraboly a já si udělám chvilku času.

Přeju všem šťastný a úspěšný nový rok.

hodnocení

zatim jsem se k tomu nedostal

moc televizi nevyuzivame :) ale musim to zase zkusit

Tak takhle ti s tím nepomůžu.

Doteď jsem měl volno, tak jsme to mohli zkoušet.

Odteď už zase začíná práce a budu mít čas pouze večer (ale po tmě se parabola nastavovat nedá) a nebo o víkendu, kde ale budu mít práci doma.

Pokud budeš potřebovat poradit, tak sem napiš a pokud budu vědět, tak i poradím.

hodnocení

Děkuju

Zkusím to tedy dnes odpoledne, taky bych chtěl aby to fungovalo.

samouk*
hodnocení

0x

Dobrý den vespolek,nastavování satelitní antény je velmi citlivý proces,který se v žádném případě nedá řešit po internetu nebo po telefonu vždy to musí dělat osobně takový člověk,který má alespon základní informace o spůsobu jak se to dělá a co je nutné dodržet pro to aby to fungovalo tak jak má.Stačí s parabolou pohnout o milimetr a nechytnete na ní nic,takže si člověk musí dát velmi dobrý pozor při natáčení antény.Dále je dobré si na satelitním přijimači nastavit volný kanal čt 24 a ten spojit s radiem a umístit do blískosti baraboly,kterou budu ladit.potom mám naději že nastavím antenu správně a to tím spůsobem že budu s antenou otáčet tak dlouho,dokud v rádiu neuslyším signál s čt24.Jinak zásadně platí to,že po celkovém nastavení baraboly kdy vám fungují všechny kanály a najednou některé přestanou,néní na vině parabola,ale přeladování frekvencí na družici,které provádí společnost,která vám poskytuje tento signal,je zásadní chybou to,když si někdo myslí že je na vině anténa,pokud vam jí někdo ovšem neukradne.Další možností je si koupit přístroj,stojí kolem 500kč se kterým po propojení se satelitním přijimačem snadno najdete signal.Tolik na ůvod v ostatním přeji hodně štěstí při ladění. s pozdravem SAMOUK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]