Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaprané prádlo - jak to z něj dostat

Od: mf* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, najde se šikulka, která(ý) bude znát vyzkoušený a účinný prostředek na zaprané prádlo? Docela úspěšně jsem si zničila jasně oranžové froté prostěradlo*zed*. S bílým bych si snad poradila,ale tohle mi fakt hodně štve. Díky:)

PS: *placni*tohle je skvělá poradna

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

0x

Dobrý den,

zkuste nějaký odbarvovač, který je vhodný i na barevné prádlo. Zkuste to na kousku, kde to nepůjde moc vidět. Nechte to působit tak 5 min, a když to nepustí barvu, tak to můžete zkusit odbarvit.

Dělala jsem to několikrát - někdy usúpěšně někdy méně (zaleží hodně na materiálu)

hablina*
hodnocení

0x

Jsem v tomhle pesimista, při použití prostředku na zaprané prádlo prostěradlo leda vybledne. Kdysi jsem jedno takové úspěšně přebarvila barvou Duha na jiný odstín a dodnes vypadá dobře (z růžového jsem udělala skoro červené)

alpi*
hodnocení

0x

zkus dát do pračky spolu s práškem na praní dvě nebo tři lžice normální žabky :) koupí se v drogerii ...držím palce

mic*
hodnocení

0x

Zdravím,

a skutečně se jedná,v případě toho prostěradla, o "zaprání"? Není na vině špatná barva,která se během pracího cyklu částečně odplavila z osnovy? Zaprané prádlo nezlepšíte odbarvovačem a pokud ano,tak nebylo zaprané. :) Zkuste zaprané prádlo vyprat nejdříve v kyselé lázni.Dejte do pračky na hlavní praní cca čtvrt až půl flašky octa/BEZ PRÁŠKU!/ a pokud to lze prádlo takto vyperte na 90.Pokud to nelze tak na teplotu nižší. Poté zapněte pračku znovu a vyperte to prádlo už normálně s práškem /UŽ BEZ TOHO OCTA!/ :)) Můžete ještě k tomu octu přidat kyselinu citronovou. Jinak nečekejte zázraky.Často je třeba,protože se jedná v případě zmíněného octa jen o náhražkové "chemikálie", toto opakovat.Používejte jen kvalitní a účinné prací prášky.Kupte si v drogeri technický peroxid vodíku a kapku si přidávejte na hlavní praní.Hlavně při niižších teplotách je vhodný,protože mimo jiné dezinfikuje prádlo.Může se dávat i na barevné. Pro malospotřebytele je rovněž k prodeji tzv. sůl na skvrny/perkarbonát sodný/ /nechápu proč je tak nekřesťansky drahý/,která se rovněž přidává na hlavní praní a je stejně jako peroxid vodíku oxidační bělící detergent.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]