Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohláška nebo stavební povolení

Od: ladik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Rád bych se zeptal na aktuální stavební zákon nebo paragraf pro stavbu.

Na dvorku rodinného domu mám dvě stavby zády opřené o sebe.

1, Stavba přístřešku pro palivové dřevo o rozměrech 7/3 metry a z roku 2007 kde nejsou žádné základy,ale pouze 6 betonových patek ze kterých jsou vyvedeny dřevěné trámy, postupně vazba a krytina trapézový plech

2,Druhá stavba má základy 7,5/5 metrů v polovině zase základem přepaženy. Tato stavba je z roku 2011.Na jedné z polovin je uzavřená zděná hospodářská budova s rozměry 4/5 metrů ,druhou polovinou je posezení 3,5/5 metrů,otevřené formou pergoly,kde je jen z části obezděno formou ztraceného bednění a to do výše jednoho metru. zbytek tvoří opět dřevěné trámy,vazba a trápézový plech.

Tyto dvě stavby jak jsem již napsal jsou o sebe opřeny,přístřešek pro dřevo otevřený do zahrady a hospodářská budova s posezením opřená zády k němu - otevřená do dvorka.

Chtěl bych se zeptat,možná trochu pozdě. Stavbu hospodářské budovy s posezením jsem stavěl s předchozím vypracováním projektu, se souhlasem vedlejších vlastníků nemovitostí, vyjádřením z povodí Moravy, vyjádřením z odboru životního prostředí, ale stavěl jsem formou ohlášky na stavebním úřadu. Potřebuji na tuto stavbu stavební povolení?

Přístřešek na palivové dřevo,který jsem stavěl o čtyři roky dříve nemám jediný jakýkoliv doklad, povolení.

Můžete někdo poradit, jak je to s těmito stavbavi? Stavební povolení nebo ohlášení na stav.úřadu?

Díky za odpovědi..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Moc nechápu, tak pro upřesnění.

Stavbu hospodářské budovy s posezením jste postavil na ohlášku, máte souhlas s užíváním, stavba je zaměřena a zakreslena v katastru. Stavba přístřešku na dřevo je postavena na černo. Je to tak správně?

doplněno 15.12.13 18:21:

Když vám st. úřad jednou dal povolení ke stvabě (ohláškou), tak po vás nikdo nemůže chtít st. povolení. Dotáhněte to do konce - nechat zaměřit a požádat o souhlas s užíváním ( na ohlášku se nekolauduje), vložit na katastr. Nemáte již propadlé povolení ke stavbě? Musel byste si napřed zažádat o prodlouožení.

A co s tou druhou stavbou? Nechte to na volno. Papíry se dají vyřídit dodatečně.

ladik*
hodnocení

Ano,hosp.budova postavena na ohlášku, ale nemám zatím zaměřeno a zakresleno. Ptám se proto,protože nevím jestli mě na katastru tohle bude stačit a nebudou chtít povolení ke stavbě a kolaudaci.

Přístřešek na dřevo - 6 sloupů a střecha je na černo..Nad povolením či ohlášením jsem se ani nepozastavil...

Díky

ga*
hodnocení

0x

Jak daleko od sousedního pozemku je umístěn přístřešek pro uskladnění dřeva?

Pokud stavební úřad v roce 2011 vyhal souhlas s ohlášením stavby na vaši druhou stavbu, pak by mělo být předpokladem, že vydal i územní rozhodnutí o umístění stavby nebo územní souhlas (nebyl-li vydán společně se souhlasem s provedením ohlášené stavby), kde se musel z předkládaného požárně bezpečnostního řešení dozvědět, že se na vašem pozemku přístřešek na dřevo nachází. Černá stavba to sice je, ale nechal bych to spát do doby, než se stavební úřad probudí (černé stavby jsou na každém rohu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]