Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Řeším problém s výkloným pracovním stolem na řezání a přípravu skleněných tabulí na řezání.Přikládám svůj nápad vyřešení těžiště pro dobrou funkci vzduchového pístu o délce 70cm.Nemá s tímto principem nějaké zkušenosti?Tabule skla 3mm o rozměrech 2,5x 1,8m váží cca 45 kg.Díky za odpovědi.
Podle mě je to naprosto v pohodě. Ostatně podobné stoly používají běžně výrobci oken k montáži kování atd. Není však nutné používat až tak dlouhý píst, stačí i kratší ukotvený blíže bodu otáčení stolu. Co je však velmi důležité - je rozhodně nutné osadit na obě strany pístu dvousměrné škrtící ventily, aby se dala regulovat rychlost pohybu stolu. Na řízení pístu stačí běžný pěticestný ventil s manuálním ovládáním.
Díky za odpověď.Já totiž dostal do ruk výkres,který se mi vůbec nelíbil a pochyboval jsem o funkčnosti.Tak jsem se to pokusil vyřešit sám.Viz obrázek.Chtěl jsem se jen zeptat ještě,jestli nemáte nějaký odkaz stránky třeba z youtubka,kde bych to viděl?Pepa
Schema je použitelné a opravdu stačí kratší pístnice umístěná blíže osy otáčení. Ale pozor na navržený pohon vzduchem - vzduch pruží a se změnou těžiště se dramaticky zvýší rychlost pohybu pístu. a z pultu může být katapult. Samozřejmě ho lze s velkou pozorností ručně regulovat, ale použití jednoduchého hydraulického okruhu by bylo výrazně bezpečnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.