Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výklopný stůl

Od: pepa5 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Řeším problém s výkloným pracovním stolem na řezání a přípravu skleněných tabulí na řezání.Přikládám svůj nápad vyřešení těžiště pro dobrou funkci vzduchového pístu o délce 70cm.Nemá s tímto principem nějaké zkušenosti?Tabule skla 3mm o rozměrech 2,5x 1,8m váží cca 45 kg.Díky za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepa5
15.12.13 13:03
hodnocení

Výklopný stůl

hodnocení

0x

Podle mě je to naprosto v pohodě. Ostatně podobné stoly používají běžně výrobci oken k montáži kování atd. Není však nutné používat až tak dlouhý píst, stačí i kratší ukotvený blíže bodu otáčení stolu. Co je však velmi důležité - je rozhodně nutné osadit na obě strany pístu dvousměrné škrtící ventily, aby se dala regulovat rychlost pohybu stolu. Na řízení pístu stačí běžný pěticestný ventil s manuálním ovládáním.

pepa5
hodnocení

Díky za odpověď.Já totiž dostal do ruk výkres,který se mi vůbec nelíbil a pochyboval jsem o funkčnosti.Tak jsem se to pokusil vyřešit sám.Viz obrázek.Chtěl jsem se jen zeptat ještě,jestli nemáte nějaký odkaz stránky třeba z youtubka,kde bych to viděl?Pepa

mirek60

Schema je použitelné a opravdu stačí kratší pístnice umístěná blíže osy otáčení. Ale pozor na navržený pohon vzduchem - vzduch pruží a se změnou těžiště se dramaticky zvýší rychlost pohybu pístu. a z pultu může být katapult. Samozřejmě ho lze s velkou pozorností ručně regulovat, ale použití jednoduchého hydraulického okruhu by bylo výrazně bezpečnější.

hodnocení

0x

Tady je něco

ronyx*
hodnocení

0x

Pěkné video, ale na větší stůl a s hydraulickým zvedáním

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]