Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hoblovat dveře

Od: mettaxa* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

Chci se zeptat zda nevíte, čím by se dali trošku ohoblovat dveře mimo ručních a elektrických hoblíků, stačí 1 či 2 mm. Potřebuji trošku ohoblovat vnitřní stranu dveří aby mi zapadli do futer. Díky moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nožem, pilnikem, rašplí, smirkovým papírem, dlátem, flexou... nápadům se meze nekladou.

Nejlepší výsledek ale dosáhnete tím hoblíkem.

hodnocení

1x

Bez hodlíku těžko. Brusným papírem se udřete. Nemusí být za 1500. Za 180 koupíte Hoblík římsovník určený přímo na toto.

Existuje i takový malý hliníkový hobby na skoro jako žiletky, ale od toho vás zrazuji. Nemá žádnou hmotnost, ani pořádný úchop a dělá záseky.

Myslete při nákupu na to, že potřebujete hoblík, který má břit až ke krajní hraně.

uska*
hodnocení

1x

Hoblovat dveře je poslední možnost. Nemáte přístup k pantům a ty malinko připasovat?

repkin*

Já je řezal a vrtal :D

repkin*
hodnocení

0x

Hobluje se hoblíkem, takže vyjma ručních či elektrických hoblíků ničím. Šlo by to eventuelně odbrousit např. rašplí či nějakým jiným brusným segmentem např. brusným kotoučem na flexe či vrtačce. Nejlepší a nejrychlejší řešení je dle mého stejně hoblík, já to dělal ručně, je to otázka chvilky.

asdd
hodnocení

0x

Dlátem na hrubo a zabrousit šmirglem. Pokud neumíte, tak nejdřív cvičte na zkušebním kusu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]