Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení sifonu vany

Od: skeny* odpovědí: 15 změna:

Dobry den, chtel jsem se zeptat odbornika zda mam odpad od sifonu zapojen takto spravne. Co jsi myslite o te flexi hadici?Jakou ma zivotnost?

doplněno 14.12.13 22:29:

Jeste doplnim k posledni fotce: Trubka napojeni do svisleho odpadu je nastrcena cca 1cm + utesneni silikonem a koleno u steny je fixnute kouskem ytongu proti vypadnuti.Vydrzi to?

Zapojení sifonu vany
Zapojení sifonu vany #2
Zapojení sifonu vany #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Nevidím problém a životnost flexi prvků je stejná jako zbytku odpadu.

instalater*
hodnocení

2x

Souhlas s tím , že flexi odpad je nešťastné řešení . Funkční to je. Chválím oblouky místo 90st. kolena. Tu odbočku pod vanou bych aspoň vyhnul trošku nahoru , aby mi z druhé větve netekl bordel přímo do te flexky. Trošku zkrátit přepad , abyse v něm neusazoval bordel. Vzhledově za 3- .

Pro rádce- nevím kudy by jste strkali tady do tohoto zapojení odpadu tu pružinu.

skeny*
hodnocení

Dobrý večer, jsem vtomto oboru amatér. Chtěl jsem tam dát kolínka ale v obhodě mě zviklali na tohle. Přišlo mi to lepší než natahovací husí krk. psali u toho HT flexi hadice slouží pro připojení sprchových vaniček, van, dřezů a dalších zařizovacích předmětů. Dále slouží i jako plnohodnotné propojení s ostatními HT tvarovkami odpadního systému. Tak jsem to koupil. Teď už to bohužel nezměním protože už to vypadá viz foto.

skeny*
hodnocení

Dobrý večer, jsem vtomto oboru amatér. Chtěl jsem tam dát kolínka ale v obhodě mě zviklali na tohle. Přišlo mi to lepší než natahovací husí krk. psali u toho HT flexi hadice slouží pro připojení sprchových vaniček, van, dřezů a dalších zařizovacích předmětů. Dále slouží i jako plnohodnotné propojení s ostatními HT tvarovkami odpadního systému. Tak jsem to koupil. Teď už to bohužel nezměním protože už to vypadá viz foto.Takže pokud bude v budoucnu problém tak to snad instalater přes ten otvor bude schopen předělat.

Zapojení sifonu vany #4
instalater*

Skeny , to je díra jak vrata od stodoly. Tam instalatér v pohodě vleze. Jenom škoda , že ti ty dvířka budou hyzdit koupelnu. Já to dělám tak , že podezdím celou vanu a začnu obkládat. Tu kachlu , kde chci mít otvor vynechám. Otvor vyříznu o 1cm menší než je kachla a tu tam potom dodatečně vlepím na silikon v barvě jaká je spárovačka. Otvor nikdo neuvidí a pokud tam musím , tak to vyříznu jednoduše nožem.

doplněno 16.12.13 18:13:

Tady mám pod vanou 4 otvory . Pro kompresor , čerpadlo , elektroniku , desinfekci . Dále jsou tam v rohách 2 mřížky pro přívod vzduchu k motorům a pod oknem můžeš ještě vidět otvor pro přívod teplého vzduchu od krbu. Celkově jsem se snažil , aby to nijak nenarušovalo vzhled koupelny.

Zapojení sifonu vany #5
skeny*
hodnocení

paráda. Ty tam máš ještě místo na palmy :D To já v paneláku bojuju o každý centimetr. Jinak taky plánuju to zaslepit stejným obkladem jak je na zdi. Budou slepené dva obklady zezadu přes nějaký plocháč lepidlem mamut + jsem koupil štelovací magnety na kterých to bude držet a zasilikonuju to silikonem v barvě obkladu. Dnes jsem tu díru vyřezal. Přikládám foto.

Zapojení sifonu vany #6
Zapojení sifonu vany #7
Zapojení sifonu vany #8
instalater*

skeny - super . Mamut je na to dobrej. Já ještě dávám nějakou kachlu pod vanu. Kdyby se mi při vyřezávání rozbila , tak ji mám hned po ruce a nemusím hledat . Doporučuji zadělat silikonem až po nějakém tom vykoupání. Co neteče teď , tak se může projevit třeba za týden. Hlavně při teplé vodě. Já tam ani magnety nedávám . Nasadím kachlu ,,vyvážím" křížkama a klínkama . přirazím k tomu něco těžkýho ať se to nehne a silikonuju. Jinak pěknej obklad a koukám , že to děláš jak já. Napřed dlažbu a potom k ní dodělávám spodní řadu obkladů.

Co se týče mé koupelny , tak vidíš jenom půlku . Je tam ještě sprcháč ,skříňky a pod. Já už jsem prostě takovej. Dětský pokoj má 46 m 2.

skeny*
hodnocení

46 m2*ua* Kolik metru 2 mas barak.? Mám pomalu hotovo takhle to vypadá po zaspárování...

Zapojení sifonu vany #9
Zapojení sifonu vany #10
Zapojení sifonu vany #11
hujer123*

Jak na to tak koukám, kdybys trochu jinak natočil ten sifon pod vanou a tu odbočku, tak to možná propojíš kusem rovné trubky.

skeny*
hodnocení

Ještě tady foto jak bude navazovat obklad. Slabá čára nad otvorem je spára druhého obkladu.

Zapojení sifonu vany #12

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, v zapojení asi problém není. Ale, mám negativní zkušenost s tím flexi odpadem.

Měl jsem to pod dřezem a když se ucpal, tak jsem použil přípravek na čištění (tuším, že se jmenoval Golem) a on do toho flexi odpadu "prožral" díru, tak jsem to musel předělat na novodur. Takže žádnou chemii tam raději nepoužívejte. Také si myslím, že když to koleno není hladké, tak se dříve zanese nečistotou a bude problém, protože se tam asi zasekne i péro. Zdravím!

hodnocení

0x

Již mnohokrát zde řešeno. Jak bylo popsáno výše, není ideální stav mít flexi, právě vzhledem k čitění a dlouhodobosti takovéhoto řešení. Nejlepší je, když si s tím člověk pohraje a vše se vede v pevných odpadních trubkách. Je to trošičku práce navíc "vykolínkování" vymyslet, ale poté je to napořád...

kilrah
hodnocení

0x

ty husí krky dělají neplechu. Zanesou se vlasy a jinými nečistotami a po čase pak odpad špatně odtéká.

hodnocení

0x

Souhlas se všemi. Flexi jsem pod vanou po 2 letech měnil.. Byla ucpaná od vlasů apod. Teď tam mám 8 let klasický PVC a je pokoj..

hodnocení

0x

Pokud bude pod vanu dobrý přístup a nevadí vám při čištění sundávat tu flexi. Představte si, že při čištěníí do ní zajede ocelové péro..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]