Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí drenážní trubky?

Od: ivak* odpovědí: 14 změna:

ahojte lidičkové, prosím vás, máte zkušenosti s koupi drenážních trubek? Potřebovala bych vědět, kolik stojí běžný metr a co k tomu ještě všechno potřebuju. Kupovali jsme RD a zjistili jsme, že máme na obvod zdí špatně zaizolovaný, takže hloubíme jámy, ale jak dál? díky za rady všem.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Drenážní trubky,jsou keramické trubky,které se dříve používaly na meliorace.Na odvodnění použiješ flexibilní drenážní PE rouru.

Cenově to není až takový náklad,podle průměru.50 mm kolem 15.- 200 mm asi 180.- za m.Vyrábí fy PLASTEKO.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ivo, trubky jsou první krok, MUSÍTE ale opravit hydroizolaci, jinak budete mít stále vlhko ve zdi. Trubka pomůže, ale neodstraní.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den drenaz nebo li flefibilni hadice je to drenaz kterou zakoupite v kazdych stavebninach ale jesli mate u sten spatnou izolaci tak doporucuju hned dat mopovou folii gutta guttabeta kterou koupite taky ve stavebninach zasypava se sterkem 16-32 nebo 32- 64 doporucuji jeste zabalit drenaz do geotextilie aby se rychle nezanasela nikdo vam jeste nerekl ze spravne by to melo byt pod zakladovou sparou nejlepe je to svect do kanalizace nebo jimky a na horu muzete dat klidne zamkovou dlazbu , zlabky nebo nechat jen sterk ale jestli secete okolo travu tak je lepsi dat obrubnicky aby se nezanasel sterk s pozdravem www.zazp.wz.cz

jabraka*

Kvalitní odpověď,přesně tak to udělej.Pokud by to šlo,nebylo by na škodu to provést i zevnitř.

JABRAKA

Jardo, když byla odpověď kvalitní, proč jí nedáš bod? Já tento postup doporučuji, pokud je opravdu okolo baráku voda, nikoliv vlhká zeď. Ze zkušeností vím, že to při pokru okolo domku pomůže ale nikdy nebude zeď suchá. Vždy budou zdi mokré, pokud se neudělá nová hydroizolace.

To by jinak odporovalo fyzice.

jabraka*

Milane,přesně tak jsme to udělali u dcery a kamenné zdi pěkně vyschly.Zdí tudíž žádná vlhkost nevzlíná,možná nepatrně.Omítky už jsou na hydroizolaci.Vnitřek je podvětraný sádrokarton a podlahy z palubky,vše je pěkně suché.Takže postup mohu každému jen doporučit.

JABRAKA

Jardo, cituji tvůj text: ...udělali u dcery a kamenné zdi pěkně vyschly...vlhkost nevzlíná...možná nepatrně...

Tak vzlína nebo nevzlíná?

Já tvrdím že povrch oschne (jen omítka a podle toho jak to bylo předtím mokré), nikoliv že stěny vyschnout. Nemůžou!, to by porušilo fyzikální zákony. Uvnitř stěny je určitě vlhko. Jestliže chybí, nebo je vadná hydroizolace, tak musí být stěny vhké.

ladislavtikal*

dobry den pane Milane jestli ste s ohodnocenim reagoval na moji odpoved tak to sem vas drobet nepobral ale nejsem sberatelem bobu nebo tak nejak sem tady pro lidi ktery potrebuji pomoct a jestli jste od fochu tak by ste mel vedet ze mopova folie kdyz se da ke zdi tak je to hydroizolace a za druhe ta zed vysicha a zustane sucha proto se to musi delat se zakladovou sparou atd jak jsem psal s pozdravem zazp.wz.cz

Pane Ladislave, reagoval jsem na Jardu (Jabraka)

"...jestli jste od fochu" ano právě že jsem.

"...tak by ste mel vedet ze nopova folie kdyz se da ke zdi tak je to hydroizolace". ...ano je ale jen svislá izolace a co vodorovná? Ta snad nemusí být?

Pod základovou spáru?!?!?!? u starších objektů, kde je špatná hydroizolace, není často základ. Zeď osychá na povrchu nikoliv uvnitř, vlhkost tam stále bude. Pokud by to fungovalo, jak píšete, pročpak by se dneska dávala hydroizolace, když by stašilo uložit nopovu folii, dle Vašeho postupu?

ladislavtikal*

jeste sem nevidel nekoho kopat podlahy kvuli vodorovny izolaci ale mi delame to co jsem psal a funguje to zadna vlhkost vevnitr vse vysicha a je to v pohode proto se todava pod zakladovou sparu aby to neslo dovnitr a veskera vlhkost byla odvdena od baraku,domu chtel bych videt firmu ktera si najima bagr na to aby dali treba izolaci dva metry pod teren vodorovnou aby rezali zdivo ja to nevidel tedy vsude se dela to jako delame mi a je to uplne v pohode bavime se o dodatecny ne o novostavbe verte tomu funguje to a nedelali sme jen jeden dum či barak a je to v pohode nu cos co cech to nazor a zkusenost zazp.wz.cz

pane ladislave, prosím, aby toto nebylo považováno jako útok na Vás, ale stále prospěšná diskuze.

"sem nevidel nekoho kopat podlahy kvuli vodorovny izolaci" to že jste něco neviděl, neznamená, že se to nedělá, navíc jsem nepsal nic o kopání podlah, neboť to se dělá jinak

"...funguje to zadna vlhkost vevnitr" jak to zjistíte, že ve zdi není vlhkost? měříte jí a v jaké frekvenci?

"....pod zakladovou sparu aby to neslo dovnitr a veskera vlhkost byla odvdena od baraku,domu chtel bych videt firmu ktera si najima bagr na to aby dali treba izolaci dva metry pod teren vodorovnou aby rezali zdivo ja to nevidel" ale vy píšete že až pod základovou spáru, tak proč zpochybňujete svoje slova tím bagrem?

"aby rezali zdivo ja to nevidel tedy vsude se dela to jako delame mi a je to uplne" podívejte se na jiné servry a neznamená že když to neděláte vy, tak to nedělá nikod. Co firmy zabívající se dodatečnou hydroizolací, třeba vrážení nerezových plechů?

"bavime se o dodatecny" ano s tímto souhlasím, bavíme se o starých domech, často bez základů!

ladislavtikal*

asi ste me blbe pochopil to nereste mi to takhle delame a lidi jsou spokojeny a vime ze to je v pohode a merenim to zjistime to na to mamte taky

Ladislave, nechtěl jsem již reagovat, ale vzpoměl jsem si jěště na jeden odkaz.

Prosím majitetele uvedených stránek, aby mě nakamenoval, že bez dovolení používám jeho odkaz.

jirikovovideni.eu/...

milhaus84*
hodnocení

0x

nevím kde kolega nakupuje drenážky ale DN 100 v plastu koupíš do 30,-/m - je to v návinu takže stačí říct kolik potřebuješ, drenážka se dá taky vyrobit z obyč jakékoliv trubky co vám doma zbyla a vrtačkou z vrchu a z boku asi do 2/3 navrtat dírky, mám to taky tak. Další důležitá věc je obsyp! - Nejvhodnější je štěrkodrť nebo štěrkopísek fr. 4-8 nebo 8-16, menší zrno bych nevolil, trubky by se ucpávaly a drenážka by začla plavat, a nebo další možnost je použít geotextilii - měla by stačit jakákoliv s gramáží kolem 200g/m2 - cena cca 30,-/m2 - trubku s tím obalíš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]