Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chci pridelat kupovanou skrinku na zed (Ytong 7,5), ktera vazi cca 45 kg plus dalsich asi 10 kg obsah. Skrinka je 180 cm siroka a ma viset na 4 sroubech. Chtel bych se zeptat, jake a jak velke srouby a hmozdenky bych mel pouzit, abych byl v pohode a nestrachoval se, ze mi to spadne.
Predem moc dekuji za radu.
Dnes se prodávají speciální "šrouby" do ytongu, jeden stojí (podle délky) asi 12 korun, nemusíte vrtat, jen zašroubujete.
Zkoušel jsem se na skříňku pověsit, a drží, fakt...
hop - to neznám a vypadá to zajímavě. Dají se ty šrouby opakovaně použít do těch samých děr. Myslím třeba při malování a pod.?Dík.
Nooo, upřímně?
Ještě jsem to nezkoušel a asi bych to neriskoval.
Jsou určený (podle mne) na "přišroubovat a nechat viset". Při dalším přišroubování si ten šroubovrut udělá jinej závit a pak už nemá v čem držet...
Takže radši NE...
Viděl jsem je s průměrem 8mm a délce asi 6 až 12cm, délku bych volil podle tloušťky zdi. Myslím, že na skříňku 45kg by stačily i ty nejkratší, ale je lepší trochu naddimenzovat...
Na netu hledejte "šroub ITLW"...
Rozhodně vyber hmoždinky do porobetonu, třeba FISCHER vyrábí docela kvalitní a garantuje zatížení v tahu. Šroub itwl je jen na přichycení izolací. pk-fischer.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.