Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik surovin počítat na jednu porci?

Od: lizi odpovědí: 10 změna:

Dobrý den! v neděli budu vařit pro 6 dospělých lidí (3 muži a 3 ženy) mám v plánu vepřové výpečky se zelím a bram. knedlíkem. Bohužel pro tolik lidí jsem ještě nevařila a nevím jaké množství surovin (za syrova) mám nakoupit? Nyní mám 2 kila vepřové krkovičky a 2 kila kys. zelí. Ale mám nutkání ještě jednou zajít do obchodu a koupit ještě kilo masa a kilo zelí... Nebo je to zbytečné? Děkuji za odpověď!:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

pro šest lidí vám plně stačí co máte doma - to ani nesníte

tregedo*
hodnocení

2x

Dobrý den množství Vám postačí až až, ale zkuste raději prorostlej bůček či plec,ideálně půl na půl ,to jsou pravé výpečky a samozřejmě nezapomente na vychlazené pivečko.

hodnocení

2x

Máte masa pro dvacet lidí - Kniha receptůr počítá pro deset lidí

doplněno 13.12.13 16:23:

Je to z knihy RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ z roku 1979. Knihu jsem podědil spolu s knihou RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ z roku 1993. Obě považuji za poklad! Jsou velmi užitečné i v dnešní kuchyni

Kolik surovin počítat na jednu porci?
miklous*
Ach, zlatý normy. "Jedu" na ně 28 let... :)
proto dávám "palec" ;)
alusska*

Strejcku mohu se zeptat, kde jste to na internetu našel? Nebo jste to naskenoval z knihy?

Docela by mne tyto klasické normované recepty zajímaly ...

olaf71*

tuhle knihu, dnes už salátové vydání, mám z roku 1983. cena 57 kaček vydělaných na brigádě

myse*
hodnocení

1x

Maso dobrý, to nekupujte navíc, to úplně stačí... Do masa je fajn přidat nakrájenou cibuli... 2kg zelí je zbytečně moc...

lidus*
hodnocení

0x

Hezký den. Krkovici máte s kostí nebo bez kosti? Na pečení by vám mělo zůstat min. 20dkg syrového masa na osobu bez kosti¨,2 kg zelí je dostatečné i kdyby se dělalo zelí nezasmažené.

olaf71*
hodnocení

0x

na výpečky jedině bůček, pro mě klidně tučnější, jinak namíchat s pleckem. na šest porcí stačí kilo masa i s kostí. zelí 600 gr. počítám normální lidi - porce.

mamina50*
hodnocení

0x

Ahojky

je to zbytečné, syrového masa stačí na pěknou porci 200g, pi vypékání se to sazí, ale i tak je masa dost. Zelí -st záleží jaké budete dělat, na dušené, bez zásmažky je to málo, ale na zelí zasmažené to stačí,ale raději přikupte.

Přeji dobrou chuť, aťse zadaří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]