Kolik surovin počítat na jednu porci?

Od: Datum: 13.12.13 10:12 odpovědí: 10 změna: 13.12.13 21:14

Dobrý den! v neděli budu vařit pro 6 dospělých lidí (3 muži a 3 ženy) mám v plánu vepřové výpečky se zelím a bram. knedlíkem. Bohužel pro tolik lidí jsem ještě nevařila a nevím jaké množství surovin (za syrova) mám nakoupit? Nyní mám 2 kila vepřové krkovičky a 2 kila kys. zelí. Ale mám nutkání ještě jednou zajít do obchodu a koupit ještě kilo masa a kilo zelí... Nebo je to zbytečné? Děkuji za odpověď!


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.12.13 10:16

pro šest lidí vám plně stačí co máte doma - to ani nesníte

Ohodnoceno: 2x
 
Od: myse®
Datum: 13.12.13 11:15
avatar

Maso dobrý, to nekupujte navíc, to úplně stačí... Do masa je fajn přidat nakrájenou cibuli... 2kg zelí je zbytečně moc...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.12.13 11:23
avatar

Hezký den. Krkovici máte s kostí nebo bez kosti? Na pečení by vám mělo zůstat min. 20dkg syrového masa na osobu bez kosti¨,2 kg zelí je dostatečné i kdyby se dělalo zelí nezasmažené.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.12.13 12:02
avatar

Dobrý den množství Vám postačí až až, ale zkuste raději prorostlej bůček či plec,ideálně půl na půl ,to jsou pravé výpečky a samozřejmě nezapomente na vychlazené pivečko.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.12.13 12:16
avatar

Máte masa pro dvacet lidí - Kniha receptůr počítá pro deset lidí

doplněno 13.12.13 16:23:

Je to z knihy RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ z roku 1979. Knihu jsem podědil spolu s knihou RECEPTURY STUDENÝCH POKRMŮ z roku 1993. Obě považuji za poklad! Jsou velmi užitečné i v dnešní kuchyni

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.12.13 12:54
Ach, zlatý normy. "Jedu" na ně 28 let...
proto dávám "palec" ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.12.13 15:02
avatar

Strejcku mohu se zeptat, kde jste to na internetu našel? Nebo jste to naskenoval z knihy?

Docela by mne tyto klasické normované recepty zajímaly ...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 13.12.13 17:45

tuhle knihu, dnes už salátové vydání, mám z roku 1983. cena 57 kaček vydělaných na brigádě

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 13.12.13 17:42

na výpečky jedině bůček, pro mě klidně tučnější, jinak namíchat s pleckem. na šest porcí stačí kilo masa i s kostí. zelí 600 gr. počítám normální lidi - porce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.12.13 21:14

Ahojky

je to zbytečné, syrového masa stačí na pěknou porci 200g, pi vypékání se to sazí, ale i tak je masa dost. Zelí -st záleží jaké budete dělat, na dušené, bez zásmažky je to málo, ale na zelí zasmažené to stačí,ale raději přikupte.

Přeji dobrou chuť, aťse zadaří

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.