Nejste přihlášen/a.
byť obce osvětlení budují mnohdy svícení zhášejí okolo 22 nebo 23 hodiny a rozsvěcejí okolo 5h ranní, aby nemuseli platit za svícení celou noc, což při klasických žárovkách není zrovna levné. Obce šetří kde můžou. Třeba to bude i Váš případ. Ve městech jsou různé nástrahy, zde jsme naopak rádi, že svítí. Zřejmě již byl vydán územní souhlas - něco jako stavební povolení a težko to nějak zvrátíte.
dekuji zrejme uz asi ano, kopli uz do zeme, zkousel jsem projit zapisy z jednani obecni rady a zminka o necem ani nahodou.
to o setreni a svetlech se bohuzel u nas netyka...hlavni cesta nasvicena na stovky meru daleko kostel taktez musi jit videt az snad do vesmiru a svetlo ktere je od nas vzdaleno cca 70m a je na pocatku slepe ulice sviti celou noc...
no bohuzel jsem to dozvedel se pozde takze asi passe ale kdovi...
situace takova jak v kazde obci o spuste veci se keca a ty dulezite nerealizuji ale tyhle zbytecnosti ktere si clovek rika ze je realizovat nebudou tak se uskutecni
budu jeste zjistovat ted s obci a verejnymi dotazy na situaci a kdo vydal a proc rozhodnuti...
U nás rekonstruovali ulici a stejný problém nastal,když jsem se dozvěděl,že lampa veř.osvětlení má být postavena asi 20 cm od mého okna a navíc tak blízko baráku,že by se dotýkala střešního okapu.Zjistil jsem,že projektová dokumentace umístění svítidel pouličního osvětlení nebyla součástí připomínkového řízení a začal jsem tedy "bombardovat" MěÚ.Při první obhlídce úředníků mi bylo sděleno,že se s tím nedá nic dělat (kabely byly již v zemi,otvory pro osazení sloupů zabetonovány).Našel jsem si tedy v prováděcí vyhlášce o umístění sloupů příslušný paragraf o světelném znečištění a na ten jsem MěÚ upozornil.Pohrozil jsem úřednictvu medializací s poukázáním na skutečnost,že připomínkové řízení neobsahovalo projekt veř.osvětlení a začaly se dít věci.Přišel projektant,znovu vše přeměřil a výsledkem bylo,že přidali o jednu lampu víc a k mé spokojenosti lampu,která měla stát vedle mého okna a večer přitahovat hmyz posunuli o pár metrů.
Závěrem bych chtěl napsat jen tolik.Úředník-projektant většinou rozhoduje od zeleného stolu a vůbec jej nezajímá dopad jeho rozhodnutí.Ve Vašem případě by mělo proběhnout připomínkové řízení k dané stavbě,kde můžete vyjádřit své připomínky nebo návrhy.Bez tohoto řízení by se mohlo jednat i o černou stavbu.
moc diky musim zkusit jeste vse, ale asi ohledne svetelneho znecisteni tam moc nemohu diskutovatz jelikoz je to asi ve vzdalenosti 15-20m od baraku problem je ciste historicky, a to : malo uzivana cesta, zbytecne, a hlavne vsechny okna baraku kde jsou pokoje na spani jsou na tu stranu,
nevim proc bych mel celou noc cucet do svetla nebo rano misto pohledu do tmaveho lesa cumet na prosvetleny placek apod. nemluve o tom ze klidne posezeni v lete venku se zmeni takrka na posezeni pod lampou apod.
nemluve o tom ze pravdepodobne jedinym zastancem tohoto je soused
Ahoj. Jáchyme, vše se dá nějak řešit. Když tohle nejde cestou úřední, tak se to dá provést manuálně. Každá lampa má ve svém sloupu jištění pojistkou a když si klíčkem otevřeš ta dvířka a tu pojistku povolíš, je zhasnuto. Než na to příjdou, že ta lampa nesvítí, uteče dost dlouhá doba. A pak zase, a pak zase...Jen je nutné to pořádně zase zamknout, aby do toho nikdo nepovolaný nesáhl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.