Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiznané cihly n komíně v podkroví

Od: perda odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rekonstruujeme domek a skrz podkroví prochazí zděný komín, který jsme nechali vyvložkovat. Líbilo by se nám z komínu odstranit omítku a do interiéru přiznat cihly. Ovšem kominík mi řekl, že na komínu musí být omítka, jinak není způsobilý k provozu. Nic se mi nepodařilo vygooglit, může mi někdo poradit, zda neomítnutý komín v interiéru je opravdu proti nějakým předpisům? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Hochovi se asi ztratila informace o tom, že ten komín je vyvložkován. A nebo o tom nevěděl? S tou vložkou je to vlastně obyčejná zeď. Kolik má ten komín vlastně sopouchů a kolik je jich případně vyvložkováno? Jsou různé technické věci, které můžou to rozhodnutí ovlivnit.

buss
hodnocení

0x

Já bych tu otázku položil tomu kominíkovi když to uvádí .. a podle čeho? Ale na komíny bude norma.

hodnocení

0x

Ano,nevyvložkovaný musí být omítnutý!Ale zda-li i vyvložkovaný nevím,to je otázka na kominíka,měli byste mu toto sdělit!

perda
hodnocení

To mi právě tvrdí ten kominík, co mi dělal vložku. :) Údajně je to předpis, vložka nevložka, musí tam být omítka. :-O Komín je dvouprůduchový, ale používat se bude pouze na krb jeden průduch, který má vložku. Druhý průduch bude nevyužitý a nic jiného do komína připojené nebude.

hodnocení

0x

blbost co říká kominík. Nechte si od něj napsat revizi když Vám to vložkoval a pak komín obouchejte. Dobře pak přespárovat a pak bych to ještě pro klid duše přepenetroval nebo něčím natřel třeba vodním sklem.

hujer123*

Také nám dělal kominík nerezovou vložku do komína a v revizi uvedl opravit omítku na komíně. Rozhodně bych ho poslechl, pojišovna by mohla mít záminku neplnit, pokud by k něčemu došlo.

edge*
hodnocení

0x

Co takhle na to dat cihlový obklad? Když komín oboucháte možná budete nepříjemně překvapení, že to není úplně tak hezký protože komín není vyzděnej dokonale.

Jde sehnat nejen cihlový obklad "dokonalý" ale i s patinou "staroby"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]