Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PO Mora 371

Od: habin® odpovědí: 3 změna:

Měl jsem problém s karmou, (popisoval jsem to v minulé otázce). Už je to OK.

Teď mám ale problém s plynem. Vypnutí plynu/hořáku u karmy. Zavřu teplou vodu a plameny v karmě ještě několik sekund hoří (naprázdno). Nevíte kde se to šteluje? Je to ta tyčka z plynové armatury na která je přišroubovaná to regulační tyčka na níž je kohout na přidívání plynu? Měl jsem tyčku (šroubek na ní) povolenou a s tou tyčkou která jde z plynové armatury jsem hýbal. Šteloval jsem malý/velký oheň.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

problém sám nevyřešíte, Karma pořebuje jednou za pár let servis a dobře vám radím, do plynu a plynových agregátů raději ani nesahat. Všiměte si, jak je vodní část Karmy připojená k té plynové. Když z karmy odpojíte vodovodní trubky a uvolníte pár šroubů, pak můžete sundat celou její vodní část. Nahoře na vodní části je jakýsi takový pístek, kterým proudící voda nadzvedává plynový ventil. Mrkněte se, kam ten pístek vlastně vede. Když místo něj použijete držadlo šroubováku, zasunejte ho do otvoru pro pístek a trochu přitlačíte, pak Karmu zapálíte. Musí se snadno zapálit a snadno zhasnout. Jestli se snadno nezapálí a snadno nezhasne, pak možná vám tady v tomto místě něco drhne, nebo je poškozená membrána nebo něco dalšího. Ale jak povídám, jestli nemáte zkušenosti, pak se do tohoto terénu raději nepouštějte.

hodnocení

Já měl před cca 2 dny problém zapojit měděnou trubku která jde z kotlíku do systému. Musel jsem si pozvat instalatéra který mi tam dal delší prodloužení. Nejen že karma správně nezavírá oheň (otevírá normálně) ale teď mi i ten díl který zapojoval trochu kape. Takže už su s ním domluven - přijede se na to podívat.

hodnocení

Tak karmu (vodní armaturu od plynové nemusítu vůbec oddělávat aby jste de dostal k tomu pístku - jehle.). V tý vodní armatuře je jehla která se může zaseknout, to pak taky může mít vliv že vám plameny "naprázdno" ¨ještě pár vteřin hoří - ničí se tím zbytečně kotlík. Stačí mezi armatury stříknout WD a pístek jede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]