Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit kouřovod od kamen ke komínu?

Od: atak odpovědí: 8 změna:

Ahoj mam 2 roury a koleno potřebuju to připojit k vyvložkovanému komínu z komína mi kouká kousek nerez vložky a na to potřebuju připojit rouru jak to udělat? mohu rouru natáhnout na nerez vložku v komíně nebo se musí vložit do nerez vložky? a jak to utěsnit? mám strach aby to nekouřilo do místnosti ...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Musí se do nerez vložky vsunout.Pokud je roura větší,dá se po délce nastřihnout a sklepnout na menší průřez.Drobné netěsnosti by vadit neměly.Ještě lepší by bylo,autogenem konec roury nahřát a sklepat za tepla.

JABRAKA

atak
hodnocení

dobře děkuju já jí teda naříznu a trochu sklepnu ... autogen nemam tak snad to bude stačit

hodnocení

1x

ataku,

asi kouká nerezová zděř, neboli sopouch, nebo jiný název dle kraje. Určitě bych ten nerez nenastříhával. Je třeba vložit kouřovod do nerezu DOVNITŘ. Případná mezera mezi nerezem a trubkou se vyplní kamnářský těsnícím provazem a podobnou těsnící hmotou.

Jek velký je rozdíl v průměrech trubek?

atak
hodnocení

milane rozdíl je 2mm nerezová vložka 150 a roura 152 já jí trošku naříznul tu rouru ne vložku a vložil jsem jí do nerez vložky a když sem chtěl připojit koleno tak se roura rozlezla :( byla jen snejtovaná nahoře a dole co ted?

mezeru vyplníte silikonem na vyšší teplotu.

Rozlezla se nerezová trubka? Praskl nýt? Tak zanýtovat a slepit tím silikonem.

atak
hodnocení

dobrá :) ještě že mám pár nýtů navíc

instalater*
hodnocení

1x

Mezi trubkama by měla být trošku vůle . Nesmíš to tam rvát natvrdo. Každý materiál má jinačí tepelnou roztažnost. Kdyby jsi měl komín s keramickou vložkou , tak tam je to ještě více náchylnější na tepelnou roztažnost. Kovová trobka dokáže keramiku roztrhnout.

naprostý souhlas, mnoho komínů skončilo s prasklou keramickou trubkou. Bacha na to!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]