Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem.
Rád bych poprosil o radu. Chtěl bych koupit pod Ježíška do domácnosti pračku s vrchním plněním (panelákový byt - limitace místa)
Má to být překvapení a tak se nemůžu poradit. Moc prosím, máte někdo nějaké doporučení na povedený kousek?
Cena do 9000kč.
Budu moc vděčný za vaše reakce.
Díky, Michal.
Doporučím zkusit podívat se na AEG/Electrolux..patří k relativní spičce hned po Miele kterou cenově zepsujete.
Netuším zda už pračku v prostorech máte nebo ne ale pokud je to těsná panelákovka kde jsou i ty slavné tlusté trubky na topení anebo je to ta verze minikoupelny s maxi vano/sprcháčem doporučím opravdu řádně přeměřit zda to všechno vejde + počítat hadice které se taky neohnou tak jak si člověk představuje + možnost dosahu hadic..
Šňůra má dnes cca1m, napouštěcí hadice také a odvod má 1-2,5 m ..liší se kus od kusu a výrobce,linky, stáří...
Co se toček týče hledejte do 1 tis.. výce otáček ocení jedině sušička kterou evidentně nemáte, víc otáček=vyšší námaha= dřívější smrt ložiska/motoru/pprogramátoru/náhonu...zbytečně vyšší cena kde Vy to 2% procentá ždímnutí navíc nikdy nepoznáte...
Pokud aeg/electrolux nebudou nějaké vykopávky tak získáte velice šikovnou násypku která jde velice snadno umýt narozdíl od nerozebiratelných děsů v horních dvířkách jiných výrobců...
Já mám Bosch, dcera Indezit a jsme spokojené obě. Víte, že jsou pračky, které mají stejné rozměry jako ty, které jsou plněny shora, ale mají okno zepředu. Nejsou tak hluboké. Dcera má Ariston už pět let a se dvěma dětmi pračka jede denně. Má tu výhodu, že je ždímání účinnější, než při plnění shora. :D Třeba tato: obchody24.cz/... Tím nechci říci, že je nejlepší, je spíše pro ilustraci. Vlasně každá značka praček má tento typ. Výška a šířka jsou normálí, ale hloubky (od čela k zádům pračky) jsou různé. Dovedou být až 33cm.
Poklikejte a naleznete
heureka.cz/... Nakoukněte do nějakého většího obchodu, jak vypadá v reále.
já radím některou z praček Fagor. Stačí základní provedení, protože vylepšené Fagory mají tolik funkcí, že drtivou většinu nikdy ani nepoužijete. Pračka má být do paneláku, kde jde hlavně o hlučnost, proto po našich zkušenostech se značkami Tatramat, Candy a Zanussi jednoznačně doporučuji Fagor.
Ahoj. Moje žena si před léty vybrala více programový Elektrolux za asi 15 litrů a nakonec pracovala na základní praní na B s občasným předepraním z Ačka. Známé jsem zapojoval podobnou, ale jednodušší a za asi 7 tisíc a maká stejně. Jinak si myslím, že by jsi měl na ježíška překvapovat něčím jiným a tohle vybrat s partnerkou-manželkou. Když se nepovede výběr, máš aspoň nějaké alibi. Jinak, jsme dlouho měli původní Tatramatku s horním plněním a nebyl s ní žádný problém. Po dvaceti letech odešel programátor a buben byl jako nový. U praček s předním plněním se musí pradlen schýbat a hlavně dávat pozor na ZIPY. Rády trhají tu obvodovou gumu. Kámoška říkala. Dneska jsem zahlídl leták na nějakou za asi 5 tis.
Zaměřte se na
účinnost praní, kde stejně jako u spotřeby označení A znamená nejlepší. Podstatné jsou i otáčky, které oceníte při odstřeďování na závěr pracího cyklu. Běžné modely mají od tisíce do 1400 ot./min. Na vyšší hodnoty si však dávejte pozor, pokud tedy nechcete mít prádlo téměř suché a tím pádem i zmačkané, což znamená více práce při žehlení.
Obchodníci nabízejí pračky běžně schopné vyprat čtyři
až 12 kilogramů prádla. Horní hranice je však výhradně územím dražších modelů. Pro představu stačí uvést, že čtyřčlenná domácnost si již poměrně dobře vystačí s pračkou, která pojme na jedno vyprání šest kilogramů špinavého šatstva. Neprohloupíte však, pokud si pořídíte pračku s větším objemem bubnu, i s ohledem na spotřebu, o které jsme psali výše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.