Nejste přihlášen/a.
Zdravím potřeboval bych radu čím opravit vyvyklane hmoždinky kotvicí v podlaze wc.Kolega mě radil díru vysat a vyplnit poliuretanovym lepidlem.Nemám s tím žádné zkušenosti proto potřebuji Vaši radu
Dobrý den, pokud jste to WC odstranil, tak stačí zarazit okolo hmoždinek několik třísek nebo špejle. To by mělo stačit. Zdravím!
Většinou se jedná o vyrezlé vruty.Odstranění vrutů je někdy obtížné,ale nutné.Pak se buď staré hmoždinky odvrtají a použijí nové,stejně tak vruty.Klínkování sice krátkodobě také funguje,ale zakrátko se vruty stejně uvolní.Já ještě po usazení klozetu podmazávám plochu silikonem.Sedátko se pak nepohybuje.
JABRAKA
Zdravím . Dělám to tak , že použiji větší hmoždinky a delší šrouby o stejném průměru , abych na ně mohl použít stávající plastové podložky. Než je natvrdo utáhnu , tak keramiku trošku pozdvihnu , podložím klínkama - rozdělaný kolíčky na prádlo. a vtlačím silikon, Po vyndání klínků a dotažení keramiky vytlačený silikon stáhnu stěrkou. To taky trošku pomůže. Hodně zdaru.
Třísky jsou o ničem, v nejlepším případě to je pouze dočasné řešení. Váš kolega má naprostou pravdu, PUR je pro tyto případy výborný. Já opravuji vytržené hmoždinky tak, že díru vysaju, mírně navlhčím, vtlačím tam lepidlo, zasunu hmoždinku a nechám třeba půlden zatvrdnout. Případné přetoky lepidla odřežu, zašroubuji vrut / háček či co tam bylo a je hotovo.
Lepidlo není třeba bůhví jak speciální, já si vystačím se Soudalem A60, jelikož ho využívám v truhlařině
Záleží taky na pevnosti podlahy, jestli to je tvrdý beton, nebo drobivější materiál. Někdy se místo hmoždinky dá do díry vložit okolo díry špejle namočené v chemoprenu a mezi ně pak našroubovat vrut, nebo znovu vrazit novou hmoždinku. Například při věšení obrázku nebo věšáku na zeď v paneláku, kde je velká ďoura pro hmoždinku zbytečná, stačí vyvrtat díru pro vrut nebo skobu, vylepit dřevěnými třískami a mezi ně šroubek zašroubovat.
Pokud je hmoždinka vyviklaná a jde ji lehce vyndat, je možné místo ní dát roztahovací hmoždinku jako do plynosilikátových měkkých tvárnic. Vrut jí při zašroubování roztáhne a ta pak drží v díře jako zvíře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.