Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce bytu

Od: dejvik* odpovědí: 13 změna:

Zdarec lidi s přítelkyní chceme po novém roku udělat rekonstrukci bytu a rád bych se zeptal jestli máte zkušenosti s rekonstrukcí na klíč, co to obnáší, nějaké doporučení a tak. Díkec Dejv.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Rekonstrukce je jen slovo a může zahrnovat spoustu činností.Je to i věc názoru.Dá se totiž udělat rekonstrukce bytu v paneláku za 70 tisíc ale také za 300 000Kč.Je potřeba si sestavit priority a peníze a podle toho se rozhodnout.

JABRAKA

hodnocení

0x

to nemuhu říct, jlikož jsme tím neprošli. Podle mě je lepší byť časově náročnější dělat práce postupně a průběžně je po dokončení přebírat. Otázka je tak obecná, že Vám doporučení např. firmy nemůže nikdo dát, protože nevíme odkud jste. Doporučit jde samozřejmě obecně - co nejlépe naformulovat smlouvu o dílo, nejlépe s právníkem znalým v oboru stavebnictví. Ve smlouvě co nejpřesněji vyspecifikovat předmět plnění, termíny, sankce, způsoby odstranění vad a nedodělků.

doplněno 11.12.13 18:15:

souhlas s Jabr.

rozara*
hodnocení

0x

Jo, zkušenost je taková, že pražské firmy jsou drahé. Jestli máš byt v Praze, tak si pozvi venkovskou firmu. Budou levnější a více si váží práce, než pražští vyčůránci.

instalater*
hodnocení

0x

Já ty rekonstrukce dělám. Záleží na tom , jak jsi manuálně zdatný a kolik máš peněz. Jinak v praxi je to asi tak , že si nějaký šikovný řemeslník ( a nebo jen velká huba) sežene pár blbců kteří jsou ochotni pro něho dělat za pár korun a ty pak k tobě nažene. Potom záleží na tom jak je uhlídá .

Co se týče financí za práci , tak je nejlepší průběžná fakturace. Žádný velký zálohy. Já to dělám tak že zákazníkovi řeknu , kolik to bude stát. Dáme to na papír a potom tady máš složený materiál za X 000,- zaplať. Každý druhý den -proběhne kontrola a vyučtování. A není problém. Samozřejmě při zařizovákách pokud chce něco co bych jinde neudal , tak si beru zálohu na materiál 50%. Žádná hodinovka . Úkol.

hodnocení

0x

Naši mladí předělávali koupelnu, wc, předsíň a kuchyň, posunovali nějakou příčku. Dohodli se s fajn firmou, dohodli se na penězích na termínech, přivezli si kachle, dlažbu, spárovačku, dveře, kohoutky, světla, zásuvky, digestoř a ještě pár důležitých věcí, včetně objednané kuchyně s pracovníky na instalaci. Taky jakože na klíč. Odjeli k moři a když se vrátili, myslela jsem si, že budu volat Opavu pro svěrací kazajku. *plac* Spousta věcí tam nebyla, byla špatně, bylo to úplně zmršené, zničené. Oproti dohodě tam řemeslníci strávili 14 dní, fakt 14 dní navíc. Pak je mladý vyplatil a to mu účtovali i činnosti, které neudělali, věci měl prokazatelně své a které koupil on. Byl veliký kravál a mladý si to dodělával sám. *plac* Jestli se do něčeho takového chcete pustit, zajistěte si výkresy a stavební dozor, když sami nejste úplně odborníci. V konečném vyúčtování se to vyplatí. Pravil náš mladý. Je potřeba hlídat práci a její postup odborně.

lubosh*
hodnocení

0x

Čus, rekonstrukce na klíč je uplně nejlepší. V podstatě nemusíš nic dělat, jen si teda vybrat a zajistit zařídit společnost,která ti tu rekonstrukci udělá. Výhodou je že většinou mají i poradenství k tomu, že ti poradí co a jak a to se vždycky hodí ;) Na klíc je to nejjednodušší řešení. Já jsem si před rokem nechával rekonstruovat byt a úplná pohoda.

zobecňovat případ jedince na všechny případy rekonstrukcí je tou nejhorší radou, jaká může být. To že někdo věc provedl bez problémů, neznamená v žádném případě že se to nutně musí opakovat i v případě tazatele.

Miro, máte pravdu, ale je potřeba s tím vším počítat a nějakým způsobem se pojistit a zajistit kontrolu, když je zadavatel naprostý laik. ;)

maryska
hodnocení

0x

Já doporučuji zdravotní židle :) jsou super k počítači, protože zdravé sezení u PC je důležité aby nevznikaly zbytečné bolesti zad při dlouhé práci :)

skvělé, zřejmě omyl přispívatele :-D :-D

dejvik*
hodnocení

0x

a máš nějaké doporučení na nějakou firmu, která je dobrá a udělá i dobrý návrh rekonstrukce? Zase abych nezaplatil majlant a výsledek pak byl na nic, to bych nechtěl... Mám to blbý v tom, že bydlím v Praze a tady je všechno dvakrát dražší, než jinde v česku, ale zase je tady dost firem, které to dělají na klíč... ale vyber si tu dobrou, že?

korina*

Já slyším slovo rekonstrukce a vstávají mne vlasy na hlavě. Od 22 let jsem se 8 x stěhovala a v 6 případech se konala kompletní přestavba bytu a jedné chalupy.Hrůza ty neustálé problémy se řemeslníky , špatně odvedené práce , těch peněz . Ale jsem člověk který se snaží dotáhnout vše do konce. Tak i v případu byt a jeho přestavba k lepšímu a modernějšímu .Mimo jiné je to mé hoby - bytový interiér. Držím vám palce at dobře dopadne. ...

lubosh*

No firem a společností je hromada a vybrat si dobrou je těžký ;) těžko se mi doporučuje nějaká, ale myslím, že návrh rekonstrukce by měly snad dělat všechny... a cenově asi budou rozdílné to je jasné že, asi se spíš v tomhle ohledu které doporučení nebo tak koukni na netu tam toho najdeš podle mě dost a určitě tam najdeš i ceník ;) rozhodně je to nejlepší varianta rekonstrukce na klíč, bez jakékoliv práce navíc ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]