Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení do koupelny

Od: silvestr* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,potřebovala bych poradit, jaké topení by bylo lepší pořídit do koupelny, které více hřeje, jestli přímotop, nebo halegonové,nebo nějaké infra?Topení by bylo zaplé pouze před a během koupání.Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dám poznatek ,který jsme učinili minulý týden v maringotce na stavbě jak byly telploty pod nulou . Jeden den po příchodu jsme zapli menší přímotop a těšili jsme se na svačinu jak si ohřejem kostru a ejhle o jedenácti se nám kouřilo u svačiny od huby . Druhý den jsem donesl z domu teplovzdušný ventilátor nic velkého cca 30 cm na výšku a 20 na šířku ,ale u kolegů jsem sklidil pochvalu protože na svačinu bylo jako v lázních , takže jsme zjistili že je lepší ,když teplo fouká než když trapně leze z přímotopu a ještě jde nastavit na určitou hladinu tepla , která vyhovuje a nemrhá proudem .

hodnocení

2x

Máme taky chladnou a stále větranou koupelnu. Já s tím problém nemám, díky zásobní tukové vrstvě se klidně srchuji při 7 st. ale kvůli manželce a dětem jsem to řešil. Napřed jsem tam namontoval infrazářič, jak bývalo zvykem v panelákových koupelnách. Na prd. I po 15 minutách předtápění teplý vzduch je pak jen u stropu a trochu vás to trochu opaluje jako sluníčko z přivrácené strany, ale to nestačí. Nakonec jednoznačně zvítězil klasický teplomet s ventilátorem za 300 Kč puštěný u země. Za pár minut ohřeje vzduch v celé koupelně.

doplněno 10.12.13 23:52:

Je určitě ekonomičtější pustit 15 minut 1600W topítko, než koupelnu zbytečně vytápět celý den. Radiátor tam máme, ale přivřený. Pokud chceme děckám udělat v zimě lebetu, tak jim strčíme ručník a župan na dvě minuty do sušičky.

zabu
hodnocení

0x

Přímotop ohřeje vzduch. Infra zářič "svítí" jen na vás a tak vás ohřívá jen z té strany na které je umístěn, a z druhé strany je vám zima.

isteron
hodnocení

0x

Existujú ešte elektrické radiátory rebríkové, podobné ako na ústredné kúrenie. A ešte by som pridal infražiarič , pre istotu .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]