Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,
mám problém s růstem tlaku v topné soustavě(až 2,5bar/provozní je nějakých 1,2-1,5bar).Máme plynový kotel Vailant(jak pro topení tak ohřev TUV).Zkoušel jsem odpustit vodu z radiátorů, tlak klesl, ale při další kontrole byl tlak opět vyšší cca o hodnotu objemu, o kterou jsem vodu odpustil.Zdá se mi, že se tlak zvyšuje především, když kotel není v chodu.Nemohlo by to být expanzkou...?
Díky za názory
Pepa
Milí Pepo, nedávno se to tu zde řešilo. Nevím jak máte zapojen kotel, ale domnívám se, že napouštěcí ventil, buď není uplně zavřen, nebo netěsní. Zkuste snížit tlak a pozorujte vodoměr, zdali se točí. (nesmí být nikde puštěna voda)
Expanzomat vyrovnává tlak, nemá z čeho tlak neustále zvyšovat.
Zkusil jsem ten napouštěcí ventil zavřít na krev, a zatím je ten tlak od soboty konstantní, takže uvidíme...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.