Nejste přihlášen/a.
Prosím o odpověd týkající se placení odpadu. Moje dcera má trvalý pobyt v čechách i její tři děti. Ale tráví tady 6 týdnů v letních měsících po dobu prázdnin. Každý rok platí 2000.-za vytváření odpadu za 4 osoby.Připadá mi to postavené na hlavu když svůj krátký pobyt může doložit. Pokud se odhlásí z trvalého bydliště, stát přestane platit na dvě nezletilé děti zdravotní.Dcera a nejstarší vnuk si ho platí pokud jsou tady.V zemi kde žijí samozřejmě za odpad taky platí a to za celý rok. tak by měli platit tady jen za tu dobu kterou se tu nachází. děkuji
Jak koukám tak pokud stát platí zdravotní pojištění i přes tom že se dcera s dětmi v ČR nezdržuje tak to nevadí, ale placení odpadu ano. Tedy výhody ano a povinnosti ne to mi něco připomínám tedy nějakou skupinu obyvatel.
to máte pravdu co se týče placeni za těch 6 týdnů za zdravotní, nemusela by ale je to náhoda , od chvíle co přiletí do Prahy se musí pojistit , stalo se že vnuk potřeboval ošetření , měl nehodu a doktor se v první řadě zajímal o zaplacení pojistky, jinak by to bylo dost drahé.Dceřin manžel se vydal na motorce projet a havaroval , jelikož je cizinec ani se neptejte to chování lékaře , jen se ptal jak ošetření zaplatí, on má pojistku ve své zemi a tam mu to do určité míry zaplatí. Ale je to jen o lidech . Já když tam letím tak na 5-6 týdnů zaplatím 3.400.- za turistické pojištění. Ale to je jiná věc , probíráme odpady a jejich placení.
pro albatrose ! docela jste mne pobavil. Ze zákona platí stát za nezletilé děti zdravotní . Nikdy to ani za dobu od svého narozeni , nikoliv tady , nevyužily.A za celý rok samozřejmě když tu nejsou tak taky né. a po dobu 6 týdnu se díky bohu nic nestalo a lékaře nevyhledaly. ty odpady platí 13 let , nikdy se nestalo že by dcera nezaplatila , mají tady byt a vše co je potřeba platit , tak platí. A tisíce čechů kteří tady bydlí a odpady vytváří tak neeplatí . Jakou skupinu lidí máte na mysli to nevím , ale mrzí mne jak dokážete hned slovem seknout a o někom koho neznáte si hned děláte úsudek. Vy máte vše zaplaceno? a vůbec mě to je fuk!
Poplatky za odpad si každé město stanoví samo. Většina měst má základní poplatek a nějaké slevy. Slevy mohou mít senioři od určitého věku a děti. Ale v našem městě mají slevu i studenti denního studia v jiných městech. A mám dojem, že slevu mají i občané s trvalým pobytem, kteří se po většinu roku zdržují mimo město. Tohle všechno je podrobně popsáno ve vyhlášce města.
I vaše město musí takovou vyhlášku mít. Napřed se s ní seznamte. Pokud tam není žádná úleva pro ty, co se ve městě delší čas nezdržují, přečtete si vyhlášky jiných měst a pohovořte se zastupiteli města a radními města. A hledejte podporu i u rodičů studentů. Výše poplatků se obvykle stanoví koncem jednoho roku na rok příští.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.