Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Katastr a podání na vklad

Od: gimaster2® odpovědí: 4 změna:

Zdravím , chystám se na katastr přepsat nemovitost, chci se zěptat co bude potřeba k zavkladování?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

nv.cuzk.cz/...

V odkaze si vyberte žádost na vklad - např. bezúplatné darování.

Např. Vy s manželkou darujete synovi nemovitost. Musíte mít darovací smlouvu a to 5 x. Vždy musí být o 2 ks více než je účastníků. Darovací smlouvy jsou dostupné ke stažení zdarma, jen si pospěšte do konce roku s podáním. Od nového roku bude nový OZ a vzory smluv nebudou platit. Zatím jsem vzor pro rok 2014 neviděla.

Takže potřebujete x krát nějakou smlouvu - darovací, kupní .. + návrh na vklad + 1000,- Kč.

doplněno 10.12.13 17:11:

Pokud v darovací smluvě bude i věcné břemeno, platíte 1000,-Kč.. Budeli věcné břemeno zvlášť, budete opět platit tisícovku.

hodnocení

Zdravím , chci se zeptat, když chci pak po přepsání vložit věcné břemeno. Mám to zaškrnou ve formuláři najednou nebo to musím dodatečně, když jej budu vkládat až po měsíci , bude břemeno extra spoplatněno?

111®

věcné břemenolze vložit rovnou s přepisem...hledejte příslušný tzpsmlouvy, jsem to dělal před měsícem...

doplněno 10.12.13 15:55:

měla byste tak koncipovat již darovací smlouvu...už se tady na to někdo ptal, pohledat...

DAROVACÍ SMLOUVA

a

SMLOUVA O ZŘÍZENÍ PRÁVA ODPOVÍDAJÍCÍHO VĚCNÉMU BŘEMENI

cyril*
hodnocení

0x

Řádně vyplněná žádost o vklad a doložení právního titulu "přepisu".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]