Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U sporaku nesepne plyn

Od: fantas odpovědí: 8 změna:

U plynoveho sporaku mi elektricky spinac po otoceni ovladace plynu plyn nesepne. Sice cvaka, vypada to, ze jiskri, ale plyn nezapali. Nevi nekdo co s tim?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

jestli to hází jiskru, tak není plyn. není to někde zavřené, eventuelně prázdná bomba? máte zaplacenou fakturu na plyn?

marty76
hodnocení

0x

Dobrý den...Je cítit plyn..? pokuď ne koukl bych se na trysky...

pfpetr*

u některých kamen se musí plynový ovladač držet při zapalování a ještě pár vteřin po zapalení . Poté teprve uvolnit. Také je nutné udržovat zapalovací knoty i hořáky v čistotě,mě kamna zapalují lépe při puštěném plynu na minimum.

olaf71*

to ano,ale v tu chvíli plyn hoří a pak se nahřívá tepelná pojistka. jelikož mu nic nehoří, tak to může držet kolik chce. tohle bývalo u plynových trub, aby se plyn nenahromadil , pak by mohl vybouchnout

pfpetr*

jasný já to ted zprovoznoval na ůplně novejch kamnech nejspíš dětská pojistka od kamarádů z eu. Je možný že je tam nějaká mezipoloha kdy to zapaluje a už nejde plyn . Každopádně pustit plyn a zkusit zapálit sirkama at se vyloučí jedna varianta

hodnocení

0x

U všech plotýnek nebo jen u některých?

doplněno 10.12.13 16:08:

Tak to může být špatně uloženou plotýnkou. Pokuste se s ní pohýbat nebo do ní strčit vařečkou. Také to může být, že plotýnky jsou zespoda mokré nebo ulepkané zachlým jídlem. Pořádně je umyjte, vysušte a správně usaďte.

fantas

U 3 ze ctyr.

111®

jak "vypadá to že jiskří" snad je to vidět ne? nebo to obhlídni na té funkční...ono to může také prskat mimo jiskřiště...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]